Bruxelles/Zagreb, 22. veljače 2023. (GIA) – Antimonopolska regulatorna tijela EU-a, kako javlja Reuters, odredila su 28. ožujka za rok za donošenje odluke o Googleovoj akviziciji hrvatske matematičke aplikacije Photomath, odjel Alphabet, prema podnesku Europske komisije objavljenom 22. veljače.

I dok se jedne strane u Googleu potvrđuju kako je ugovor o kupnji sklopljen još u svibnju 2022, razumljivo je da do okončanja, a možda ni nakon toga, neće biti poznati detalji tog preuzimanja.

Ugovor je podložan ocjeni regulatora za provedbu tržišnog natjecanja koji može odobriti dogovor sa ili bez pravnih lijekova nakon preliminarne revizije ili može otvoriti četveromjesečnu istragu ako ima ozbiljne nedoumice.

Tvrtka Photomath, tvorac istoimene najpopularnije aplikacije za učenje matematike u svijetu s više od 220 milijuna preuzimanja, početkom veljače 2021. osigurala je 23 milijuna dolara za financiranje iz serije B, pod vodstvom investitora Menlo Ventures, a uz sudjelovanje GSV Ventures, Learn Capital, Cherubic Ventures i Goodwater Capital.

Photomath je besplatna aplikacija, koja je jednostavna za upotrebu i koja djeluje kao digitalni instruktor matematike, a pomaže učenicima i roditeljima koji se bore s izazovima rješavanja matematičkih zadataka.

Ako želite saznati više ili preuzeti aplikaciju Photomath, posjetite https://photomath.app/en/.

Damir Sabol, osnivač i pokretač Photomatha bio je gost prvog poslovnog radija PoslovniFM i pročitajte ili poslušajte što je rekao u razgovoru s Tanjom Pureta, u podcastu Psihologija uspjeha.

Objavljeno 22. veljače 2023. Sva prava pridržana.