Zagreb, 11. studenoga 2021. (GIA) – U Franckovom pogonu u Bjelovaru ove je godine prerađeno ukupno 1000 tona cikorije. Nakon primarne prerade sirovine cikorije, u konačnici je proizvedeno 250 tona suhe cikorije. Iz Francka poručuju kako se cikorija koju koriste za napitke uzgaja i u potpunosti prerađuje u Hrvatskoj, a potom se izvozi na gotovo sva europska tržišta, ali i u SAD, Kanadu, Novi Zeland, Australiju i Katar.

Zahvaljujući velikim naporima, brzini i spretnosti zaposlenika, u Francku su uspjeli osigurati da prerada cikorije kao i do sada bude neometana, a finalni proizvod visoke kvalitete. Sušene kockice cikorije se prže, melju i pakiraju kao takve ili se, prema provjerenim recepturama, miješaju sa žitaricama i ječmenim sladom, dajući tako ukusan beskofeinski napitak bogat inulinom u kojem mogu uživati i djeca i odrasli. Iz Francka naglašavaju da se cikorija koju Franck koristi za klasične napitke od cikorije uzgaja i u potpunosti prerađuje u Hrvatskoj, a potom plasira na svjetska tržišta.

„Kavu i napitke od žitarica i cikorije distribuiramo na tržištima u regiji, kao što su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Albanija te Sjeverna Makedonija. Izvoz bilježimo u europske zemlje poput Njemačke, Austrije, Nizozemske, Slovačke, Rumunjske, Irske, Švedske, Češke, ali i one udaljenije poput Kanade, SAD-a, Australije, Novog Zelanda i Katra”, navode iz Francka.

Vodeći računa o modernim potrošačima i njihovim potrebama, Franck se s ponudom napitaka iz ove kategorije dodatno prilagodio užurbanom načinu života, pazeći pritom na potrebu potrošača da brinu o zdravlju i prehrani. Naime, uz klasične napitke poput Divke i Kneippa, u asortimanu je i linija instant napitaka od žitarica i cikorije Bianka.

Izvor: Franck

Objavljeno 11. studenoga 2021. Sva prava pridržana ©poslovniFM