Zagreb, 30. lipnja 2021. (Komunikacijski laboratorij) –   Udruga Sindikat biciklista i platforma za dostavu na zahtjev Glovo potpisali su Sporazum o partnerstvu s ciljem promocije kulture bicikliranja, podizanja svijesti o važnosti stvaranja sigurnih prometnih uvjeta, kako za bicikliste, tako i za sve ostale sudionike u prometu.

„Drago nam je što je ovako velika platforma, koja okuplja mnogobrojne bicikliste, prepoznala važnost edukacije te svojim dostavljačima ukazuje na prometne propise, kulturu i poštivanje drugih sudionika u prometu. Također, prepoznata je važnost zagovaranja izgradnje kvalitetne i sigurne biciklističke infrastrukture, koja ne dovodi u opasnost ranjive sudionike u prometu.“ tim povodom  izjavila je Tena Šarić Rukavina, izvršna koordinatorica Sindikata biciklista.

Potpisivanje Sporazuma o partnerstvu samo je prvi korak zajedničke suradnje na temelju koje je Glovo već napravio određene promjene poput uvođenja svjetala za bicikl u opremu dostavljača i komunikacije dostavljačima o važnosti i zakonskoj obavezi korištenja svjetala noću i u uvjetima smanjene vidljivosti. Također, na temelju Sporazuma aktivno se komunicira dostavljačima, kako na biciklima tako i u motornim vozilima, o važnosti poštivanja prometnih propisa i pravilima kulturnog ponašanja u prometu.

Teo Širola generalni direktor Glovo Hrvatska povodom suradnje izjavio je: „Glovo je jedna od vodećih platformi za dostavu na zahtjev na tržištu, a samim time imamo veliku odgovornost prema društvu u kojem djelujemo. S obzirom na to da velik broj dostavljača, Glovera, dostavlja upravo na biciklima smatramo da je i naša odgovornost promicati kulturu bicikliranja i boljih prometnih uvjeta. Izuzetno smo sretni zbog partnerstva sa Sindikatom biciklista s kojim dijelimo jednaku želju za poboljšanjem javnih prostora, a što je u konačnici benefit za cijelo društvo.“

Sporazum je pokazatelj dobre volje obiju strana da zajedničkim aktivnostima, osvještavanjem važnosti poštivanja prometnih i sigurnosnih pravila, različitim projektima namijenjenim biciklistima, kao i zajedničkom komunikacijom prema javnosti sudjeluju u povećavanju sigurnosti biciklista i kvaliteti života u hrvatskim urbanim sredinama.