Zagreb, 21. rujna 2023. (GIA) – Iza HR PSOR-a je više od četvrt stoljeća djelovanja u području održivog razvoja i jubilarnih 15 godina organizacije Konferencija o održivom razvoju, događaja koji kontinuirano usmjerava pažnju poslovnih subjekata, ali i građana, na važnost održivog pristupa poslovanju i izgradnji održivih zajednica.

Pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva obrazovanja i sporta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, 15. Konferencija o održivom razvoju održati će se 7. i 8. studenoga 2023. godine u Hotelu Esplanade Zagreb u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR). HR PSOR je poslovno udruženje koje okuplja napredne poduzetnike u promišljanju i primjeni održivog poslovanja. Podršku Konferenciji pružaju također i  Europska komisija, HUB, HUP, CROMA te drugi.    

Na Konferenciji će se, u partnerstvu s HUP-om, po 16. puta dodijeliti nagrada za Hrvatski indeks održivosti (HRIO), koja se dodjeljuje temeljem metodologije za procjenu održivosti poslovnih praksi kompanija.

Uvodne govore na 15. Konferenciji o održivom razvoju održati će stručnjaci kao što su Rodney Irwin iz WBCSD-a, Lorena Sorrentino iz CSR Europea te Axel Fougner iz DG-a Fisma. Govoriti će o postignućima i očekivanjima u području održivog razvoja te trendovima koji se očekuju u budućnosti. Teme, kojima se Konferencija ove godine bavi su: Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti (CSRD), Greenwashing, Zelene obveznice, Zeleni krediti i financirane emisije, Politika raznolikosti, EU Taksonomija, Strategija ugljične neutralnosti poduzeća. Dvostruka materijalnost i druge.

Prijaviti se možete na: https://kor.hrpsor.hr/

Izvor i foto: HRPSOR

Objavljeno 21. rujna 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.