Zagreb, 30. rujna 2023. (GIA) – U Zagrebu će se od 2. – 3. listopada 2023. u hotelu Westin održati 3. Halal Business Forum, u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj.

Forum će i ove godine okupiti relevantne sugovornike o halal tržištu iz cijelog svijeta, kao i trenutne te potencijalne sudionike halal tržišta iz 30-tak zemalja svijeta. Primarni fokus ovogodišnjeg foruma je na prepoznavanju izazova s kojima se susreće globalna halal industrija, kao i trendova koji se svakodnevno mijenjaju tako nas obvezujući na brzu i inovativnu prilagodbu.

Halal tržište jedno je od najbrže rastućih tržišta današnjice te se procjenjuje kako će do 2028. godine vrijednost tog tržišta doseći 4,177.3 trilijuna američkih dolara. S obzirom na to da halal tržište konstantno raste i razvija se, Halal Business Forum je izvanredna platforma za kvalificirane kupce, proizvođače, financijske institucije, nevladine organizacije, certifikacijska tijela, distributere, pružatelje usluga ali i drugih, da se na jednom mjestu umreže, podijele svoja iskustva i unaprijede svoje poslovanje.

Ovogodišnji forum će u dva dana, kroz šest panela ugostiti stručnjake iz različitih sektora halal industrije. Prvi dan foruma sudionici će se tako moći upoznati s halal načinom života, inovacijama u halal industriji prehrane, kozmetike, odjeće, ali i halal turizmom, financijama te  certificiranjem halal proizvoda. Ujedno,  tijekom dva dana trajanja foruma održat će se i poslovni susreti za sve firme koje su iskazale svoj interes te se registrirale. Ujedno, paralelno s ovim programom održavat će se B2B sastanci registriranih sudionika.Drugi dan foruma, održat će se hrvatsko-iranski gospodarski forum koji će izravno povezati hrvatske i iranske poduzetnike u formi B2B sastanaka.

Forum je idealna platforma za poslovne lidere, neprofitne organizacije, vladine dužnosnike, hotelijere, putničke agencije, lokalne vlasti, sveučilišne profesore i akademske istraživače, financijske institucije, potrošače i poslovne putnike kako bi predstavili najnovije trendove u unosnom halal tržištu i sudjelovali u produktivnim raspravama.

Centar za certificiranje halal kvalitete Vas poziva da sudjelovanjem na 3. Halal Business Forumu prepoznate, uspostavite i ojačate svoje potencijale na halal tržištu koje je trenutačno najbrže rastuće tržite na svijetu. Razmijenite svoja iskustva, ostvarite nove suradnje, ali i degustirajte proizvode naših domaćih izlagača, kojima je upravo halal certifikat doprinio izvozu njihovih proizvoda na tržišta diljem svijeta. Sudjelovanje je besplatno, a možete se prijaviti putem sljedeće internetske poveznice: https://halal.hr/otvorene-prijave-za-3-halal-business-forum

Pokrovitelji ovog najvećeg halal događaja u Europskoj uniji su Ministarstvo turizma i sporta i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, a partneri su Hrvatska gospodarska komora, Turistička zajednice Grada Zagreba, Advantage Austria, Islamic Development Bank (ISDB),  Islamic Chamber Research and Information Center (ICRIC) Standards and Metrology Institute for Islamic Countries (SMIIC), United World Halal Development (UNWHD), World Halal Summit (WHS), British Islamic Trade Association (BITA) Halal Focus, Verify  Halal i drugih.

Izvor i foto: Halal Business Forum Croatia

Objavljeno 30. rujna 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.