Zagreb, 29. rujna 2023. (GIA) – S povećanjem od 14,2 posto u prihodima, konzultantsko-revizorska tvrtka EY  zabilježila je jednu od najuspješnijih godina u povijesti poslovanja. Financijsku godinu koja je završila u lipnju ove godine, obilježila su ulaganja od 3,6 milijardi dolara u kvalitetu revizije, inovacije, tehnologiju i ljude, dok je 1,4 milijarde dolara uloženo u pokretanje platforme EY.ai.

„Iznimno smo ponosni na rast EY-a ove godine, koji je globalno i lokalno ostvario, ali i premašio prošlogodišnje rekordne rezultate. U EY-u Hrvatska smo zabilježili izvanredan rast od 18,2 posto, a sve je to rezultat kontinuiranog ulaganja u naše zaposlenike, vrhunsku tehnologiju, kao i konstantnog rada na poboljšanju kvalitete usluga za naše klijente.“, rekao je Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

Kontinuirano ulaganje u inovacije i umjetnu inteligenciju

U protekloj financijskoj godini, EY je uložio 3,6 milijardi dolara u kvalitetu revizije, inovacije, tehnologiju i zaposlenike, kao dio trogodišnje obveze od 10 milijardi dolara najavljene 2021. godine. Od tog iznosa, EY je 1,4 milijarde dolara usmjerio na razvijanje nove platforme pod nazivom EY.ai koja ujedinjuje EY mogućnosti i umjetnu inteligenciju, s ciljem da organizacijama pomogne da samouvjereno usvoje umjetnu inteligenciju.

„Nakon lansiranja AI alata poput EY Tax Co-Pilota koji povećava sposobnosti naših poreznih stručnjaka, u novoj financijskoj godini smo predstavili vlastitu AI platformu EY.ai. Ulaganje u ljude i timove nam je stalni prioritet, a posebno sam ponosan što smo samo u Hrvatskoj uložili preko 15.500 sati u edukaciju naših zaposlenika“, rekao je Berislav Horvat.

Jedan od najvećih benefita za sve EY zaposlenike je i mogućnost besplatnog pohađanja tri međunarodna studijska programa koji su pokrenuti u suradnji s prestižnom poslovnom školom Hult International Business School. Nakon uspjeha EY Tech MBA programa pokrenutog 2020. godine, EY je s istom školom pokrenuo dodatna dva – EY Master’s in Sustainability i EY Master’s in Business Analytics.

Značajan napredak u inkluzivnosti i smanjenju dekarbonizacije

EY na svjetskoj razini danas broji gotovo 400.000 zaposlenika, a jedan od strateških prioriteta EY-a je i dalje promicanje jednakosti i stvaranje inkluzivne radne okoline, kao i pružanje jednakih prilika trenutnim i budućim zaposlenicima. Potvrđuje to postotak od 36 posto promoviranih žena na svim partnerskim i


direktorskim razinama u protekloj godini. Lokalno je postotak žena znatno veći, na upravljačkim pozicijama u EY-u Hrvatska je 63 posto žena, dok je ukupno na razini ureda 67 posto zaposlenih žena.

Sukladno strateškom planu o postizanju nulte stope emisije do 2025., EY je smanjio apsolutne emisije na globalnoj razini za više od 43 posto, a rangiran je i kao svjetski broj 1 za ESG konzultantske usluge od strane neovisne analitičke tvrtke Verdantix.

Također, EY je kroz program korporativne odgovornosti EY Ripples samo tijekom prošle godine pozitivno utjecao na 46 milijuna života. Time je program osnovan 2018., dosad ostvario pozitivan utjecaj na više od 127 milijuna života.

Kako je najavljeno, u novoj financijskoj godini EY će se dodatno posvetiti vlastitim zaposlenicima, klijentima i zajednici, s fokusom na održivost i društveno odgovorno poslovanje.

Izvor i foto: Millenium promocija

Objavljeno 29. rujna 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.