Zagreb, 28. travnja 2023. (GIA) – Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na danas održanoj sjednici donijelo je rješenje kojim se češkom društvu Port Acquisitions odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje društva Luka Rijeka. Cijena koju se Port Acquisitions u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici iznosi 8,40 eura za svaku redovnu dionicu Luke Rijeka.

Najviša cijena po kojoj je ponuditelj stjecao dionice Luke Rijeka u razdoblju od godinu dana prije nastanka obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje iznosila je 7,85 eura po dionici. Također, od 13. prosinca 2022. do 13. ožujka 2023. prosječna ponderirana cijena na Zagrebačkoj burzi za navedenu dionicu iznosila je 8,40 eura pa je predložena cijena u ponudi usklađena  s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

Ponuditelj je Hanfi također dostavio i neopozivu bankarsku garanciju s kojom potvrđuje da je u  slučaju interesa svih preostalih dioničara u mogućnosti osigurati sredstva za isplatu svih preostalih dionica Luke Rijeka.

Obaveza objavljivanja ponude za preuzimanje za ponuditelja nastala je 14. ožujka 2023., kada je nakon kontinuiranog stjecanja dionica društva prijeđen kontrolni prag u temeljnom kapitalu Luke Rijeka. Na taj dan ponuditelj je imao ukupno 4.640.579 redovnih dionica odnosno 34,42 posto temeljnog kapitala društva.

Detaljnije potražite u rješenju s današnje sjednice koje možete pročitati ovdje.

Izvor: Hanfa Foto: Luka Rijeka web

Objavljeno 28. travnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.