Zagreb, 25. svibnja 2022. (GIA) – U nedostatku kurikuluma koji govore o poduzetništvu, World Innovation and Change Management Institute iz Geneve, s nizom stručnjaka , definirao je programski sadržaj koji ima za cilj pružiti mogućnosti mladima između 15 i 19 godina da se upoznaju kroz 21 predavanje na temu poduzetništva, mentorski program te praktična predavanja na terenu o široj slici poduzetništva.

Zato će se i ove godine u prostorijama RIT Croatia, kampusa američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology, od 27. lipnja  do 08. srpnja, održati Youth Business Camp Adria Zagreb kao dio franšiznog programa World Entrepreneurship program, namijenjen polaznicima između 15 i 19 godina.

Kamp se održava na engleskom jeziku, a svi polaznici kampa imat će priliku čuti predavanja s područja: osnove ekonomije, osnove financija, osnove managementa, umijeće vođenja, projektni management, odnosi s javnošću, marketing, izrada financijskog plana, poslovna etika, intelektualno vlasništvo, uloga javnog sektora u poslovanju, digitalno poslovanje, digitalne valute, kulturološke razlike u biznisu, komunikacije, branding, ljudski kapital i razvoj, StartUp, društveno odgovorno poslovanje. Predavači su iskusni stručnjaci koji će na jednostavan i razumljiv način približiti navedene tematike sudionicima, a kroz program mentorstva  polaznici tijekom dva tjedna rade na razvoju vlastitog projekta primjenjujući znanja stečena kroz predavanja.

Neki od predavača, ugledni su profesori te dolaze s RIT Croatia, Sveučilišta Vern, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, Visokog učilišta Algebra. U sklopu kampa, polaznici će imati priliku čuti predavanja raznih stručnjaka poput,  Victorije Zinchuk, direktorice Europske banke za obnovu i razvoj, Roberta Pešića, direktora kreativnog poslovanja u agenciji Saatchi & Saatchi, Mateja Lončarića, voditelja projekta JoomBoos, Borisa Bengeza, vlasnika The Big Idea Lab-a, Urške Jež, direktorice Transformation Lighthouse-a i mnoge druge koji su prepoznali važnost programa Share the knowledge Share the experience. U

sklopu kampa sudionici će posjetiti i nekoliko ustanova i proizvodnih pogona kako bi i u praksi vidjeli način funkcioniranja pojedinih gospodarskih subjekata. Programski sadržaj ovog kampa napravljen je u suradnji s World Innovation and Change Management Institute, a jedinstven je po svojem tematskom sadržaju u ovom dijelu Europe. Program je prepoznao RIT Croatia, globalni kampus američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology,  u čijem će se prostoru u Zagrebu održavati predavanja i čiji će predavači pokriti neke od navedenih tema. Na kraju programa i prezentacije projekata, sudionicima se dodjeljuje certifikat World Innovation and Change Management Institute iz Geneve. U sklopu ovog programa koji je započeo prošle godine, dodjeljuju se i stipendije.

Više informacija: youthbusiness.camp

Izvor i foto: World Innovation and Change Management Institute

Objavljeno 25. svibnja 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.