Crikvenica, 4. studenoga 2022. (GIA) – Hotelska grupacija Jadran dd se i ove godine aktivno uključila u stipendiranje učenika i studenata u školskoj godini 2022./23, te se svi zainteresirani mogu osobno prijaviti u Službu upravljanja ljudskim resursima ili dostaviti zamolbu za stipendiranjem na adresu ljudski.resursi@jadran-crikvenica.hr do zaključno 21. studenoga 2022.

U sklopu Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u sljedećoj školskoj godini objavljen je javni poziv za stipendiranje učenika i studenata koji planiraju svoju poslovnu karijeru ostvarivati u turističkoj djelatnosti. Cilj je ove zajedničke akcije Ministarstva turizma i sporta, te poslodavaca u turizmu jačanje kompetencija ljudskih resursa u ugostiteljstvu i turizmu, poticanje mladih na obrazovanje za specifična zanimanja u toj djelatnosti, te kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih subjekata u turizmu.

Ukupni iznos stipendije za svakog učenika ili studenta iznosi 2.000 kuna mjesečno, od čega Ministarstvo turizma i sporta osigurava 1.400 kuna, a poslodavac 600 kuna. Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj, odnosno akademskoj godini. Zadnju stipendiju učenici primaju za lipanj u završnoj godini obrazovanja, a studenti za lipanj u završnoj godini studiranja.

“Jadran kao poslodavac, između ostalog, osigurava našim stipendistima stručnu praksu s mentorom u skladu sa zanimanjem za koje se školuje u jednoj od naših hotela i kampova”, – kaže Barbara Olenik Staničić, direktorica Službe upravljanja ljudskim resursima Jadrana i dodaje da će se tijekom obavljanja stručne prakse stipendistima isplaćivati nagrada i to u prvoj godini najmanje 10 posto, u drugoj 20, te u trećoj godini 25 posto prosječne neto plaće ostvarene u prethodnoj godini u gospodarstvu Republike Hrvatske.

“Odmah po završetku redovnog školovanja ili studiranja sa stipendistom ćemo sklopiti ugovor o radu”, – ističe Barbara Olenik Staničić i poziva sve zainteresirane da se jave na natječaj osobno u Službu upravljanja ljudskim resursima ili dostave zamolbu za stipendiranjem na ljudski.resursi@jadran-crikvenica.hr zaključno s 21. studenim 2022. godine.

Izvor i foto: Jadran dd

Objavljeno 4. studenoga 2022. Sva prava pridržana ©poslovniFM