Zagreb, 17. svibnja 2022. (GIA) – Prijave za Javni poziv za energetsku obnovu zgrada otvoren je u 9:00 sati, a 16 minuta nakon toga poziv je obustavljen. Iz Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine kažu da je ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava dosegnuo 200 posto ukupno raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva.

– Iz navedenog razloga, a sukladno Uputama za prijavitelje, točka 3.3. Rok za predaju projektnog prijedloga, s danom 17. svibnja 2022. godine Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Energetska obnova višestambenih zgrada obustavlja se na određeno vrijeme do 1. kolovoza 2022. godine – poručuju iz Ministarstva, a prenosi portal zgradonacelnik.hr.

Svi projektni prijedlozi koji se pokušaju registrirati u sustav fondovieu unutar razdoblja u kojem je Poziv obustavljen neće biti uzeti u razmatranje. O eventualnoj mogućnosti ponovnog otvaranja Poziva, obavijesti će biti objavljene na mrežnim stranicama Ministarstva te javnom portalu sustava fondovieu (eNPOO).

Sukladno Uputama za prijavitelje, točka 3.4. Pitanja i odgovori, obustavlja se zaprimanje pitanja te na njih Ministarstvo neće odgovarati.

Izvor: Zgradonačelnik.hr

Objavljeno 17. svibnja 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM