Zagreb, 14. svibnja 2024. (GIA) – Treće izdanje Hrvatska ekonomske olimpijada 2024. održat će se u srijedu, 29. svibnja, od 11 do 13 sati. Projekt je to kojim se potiče mlade srednjoškolce ekonomskih usmjerenja na izvannastavne aktivnosti i primjenu ekonomske teorije u praksi. Na natjecanju će ove godine sudjelovati rekordan broj učenika, zasad je prijavljeno njih 193 iz 18 srednjih škola diljem Hrvatske.

Olimpijada se održava online, te omogućuje srednjoškolcima natjecanje u Financial Literacy Game, koja traje dva sata. Igra za cilj ima naučiti učenike kako se nositi s „odraslim životom“, odnosno kako se nositi s utjecajem bolesti, otkaza i sličnog na ukupno financijsko stanje.

Svečano proglašenje pobjednika i prigodni program održava se u drugoj polovici lipnja.

Pobjednički tim imat će priliku sudjelovati na Međunarodnom ekonomskom natjecanju u Hong Kongu u srpnju. Na njemu će se, među više od 50 zemalja, natjecati u područjima ekonomije, poslovanja i financija.

Sve dodatne informacije i novosti pratite na Facebook stranici Hrvatske ekonomske olimpijade, službenoj stranici međunarodnog natjecanja IEO i na portalu Studentski.hr.

Izvor i foto: studentski.hr

Objavljeno 14. svibnja 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.