Crikvenica, 31. kolovoza 2022. (GIA) – Članovi Skupštine hotelske grupacije Jadran d.d. iz Crikvenice na današnjoj izvanrednoj sjednici odobrili su Upravi da može sklopiti ugovor s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. iz Zagreba za kupnju Grand hotela View u Postirima na otoku Braču do iznosa od 47,1 milijun eura.

Tvtka Jadran d.d. ugovorila je već ranije s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. iz Zagreba zakup Grand hotela View u Postirima na otoku Braču od 1. lipnja 2022., a danas je Skupština društva odobrila Upravi kupovinu tog novoizgrađenog hotela na jednom od najljepših otoka na Jadranu.

Preuzimanjem cjelokupnih poslovnih udjela Adria Coast Turizam d.o.o. u čijem je vlasništvu Grand hotel View, crikvenička tvrtka sada pod svojim okriljem okuplja 19 poslovnih subjekata, što u vlasništvu što u ugovornom upravljanju. Riječ je o više od 2.000 smještajnih jedinica u hotelima i resortima, te preko 1.300 parcela u kampovima. Osim na crikveničko-vinodolskoj i makarskoj rivijeri, svoje poslovanje proširila je od sjevera do juga jadranske obale, te na otocima, a od kada su prije pet godina tvrtku vlasnički preuzeli hrvatski obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, te osigurali snažnu financijsku podršku, uspješno se nosi na zahtjevnom hrvatskom i međunarodnom turističkom tržištu.

Izvor: Jadran dd

Objavljeno 31. kolovoza 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.