Rovinj, 22. rujna 2023. (GIA) – Odličnim partijem i nizom panela i predavanja u ispunjenim dvoranama stare rovinjske Tvornice duhana započelo je 16. izdanje najboljeg Weekenda u godini. Najveći regionalni festival industrije komunikacije, medija i poslovanja, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, ove godine okuplja 200-injak panelista i predavača, vodećih regionalnih i svjetskih stručnjaka. Rovinj je tako ponovno postao centar networkinga, najnovijih trendova i odlične zabave otvorene senzacionalnom DJ postavom – Gregom Willsonom, Ianom Pooleyem, Antoniom Zuzom powered by Jutarnji list & Peti Kupe koji su, uz DJ Bondžu, zagrijali rovinjsku publiku i zabavom do ranojutarnjih sati otvorili Weekend16. Petak obilježava red zabave, atraktivnih predavanja i panela uz aktualne teme i dinamične promjene u svim područjima kreativnog biznisa.

Ni nakon 16 godina nije mi dosadilo vidjeti nasmijane sudionike Weekend Media Festivala. Ovaj Weekend posvetili smo temi promjena koje pokreće AI, a ujedno služi i kao premijera našeg HR.Weekenda. Želim svima toplu dobrodošlicu na najbolji program Weekenda dosad”, izjavio je Tomo Ricov, direktor programa Weekenda. Direktor Weekenda Boris Kovaček najavio je niz vrhunskih predavača, odlične panele i još bolju zabavu koja je zagarantirana u staroj Adrisovoj Tvornici duhana.

Na panelu TV survival kit voditeljica i kreativna producentica RTL-a Antonija Blaće, voditelj i producent HRT-a Joško Lokas i voditeljica Nove TV Mia Kovačić, uz moderatora Petra Štefanića, zaključili su kako je televizija i dalje nezamjenjiva te uživa visok kredibilitet, što potvrđuje i činjenica da je ona prvi medij kojem se obraćamo u kriznim situacijama. Panel Love is in the ear nas je podsjetio da je upravo zvuk medij koji najviše potiče emocije. Reklamna legenda Cannes Lions Festivala Ralph van Dijk proveo je punu dvoranu kroz tajanstveni svijet zvuka i njegovu moć infiltriranja brendova u svijest pojedinaca, ali i još važniju – kolektivnu svijest.

Veliku je pažnju privuklo predavanje Davida Silvermana, konzultanta, producenta, animatora i redatelja kultne serije Simpsons, koji je panelom Fenomen Simpsona u razgovoru s Danijelom Bilićem otkrio sve o kulturnom fenomenu i što se krije iza glasovitog uzvika “DOH!”. Također, otkrio je da mu je najdraži lik Crusty klaun. “Njegov nastup i pisanje potpuno su izvan okvira i to je nešto što mi je uvijek bilo najdraže animirati”, rekao je Silverman.

A o kulturi je bilo riječi na panelu Pošto kila kulture? koji je odgovorio na pitanja može li trap zamijeniti klasičnu glazbu te kako kulturu u Hrvatskoj i regiji pretvoriti u izvozni proizvod. Predrag Grubić, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe, Ive Hraste-Sočo, intendantica HNK u Zagrebu, Matej Meštrović, jedini hrvatski pijanist i kompozitor koji je imao svjetsku praizvedbu u Carnegie Hallu, Vesna Karuza Podgorelec, urednica HRT-a i moderator prof. dr. sc. Božo Skoko zaključili su da je važno čuvati kulturni identitet i tradiciju, ali istovremeno moramo razvijati kulturnu industriju koja može privući međunarodnu pažnju. “Živimo u vremenu ambalaže koja prezire sadržaj”, poentirao je Grubić.

Poslovni svijet Weekenda donosi i uspješne hrvatske priče. Dvojica ambicioznih lidera, operativni direktor Sofascore Ivan Belišić i osnivač i direktor tvrtke Span Nikola Dujmović, uz moderatora Damjana Rudeža, direktora Sunset Sports Media Festivala podijelili su uvid u svoj zavidan poslovni put te na panelu Kako ostati neovisan? pokušali objasniti zašto su odlučili ostati neovisni. “Kako se oduprijeti? Vrlo jednostavno – nemojte to napraviti. Nemojte se prodati”, zaključili su panelisti i oduševili publiku.

Petak će obilježiti i poslovne teme pa će na panelu The Good, The Bad, and The Wolf originalni Vuk s Wallstreeta, Jordan Belfort, uživo iz Miamija ispričati sve o tajnama biznisa i prodaje. O poslovanju u svijetu mode i luksuza govorit će Tanya Golesic, CEO brenda Mackage i najmoćnija Hrvatica svjetske modne industrije, koja će u razgovoru One on one Rules of the luxury market s Jelenom Veljačom otkriti kako stvoriti i kreirati luksuzni brend. Predavanje koje se ne smije propustiti svakako je ono o moći pregovaranja koje će održati dr. Eugene B. Kogan, osnivač i generalni direktor Kogan Global Advisory i nagrađivani harvardski stručnjak za prisilne pregovore i dinamiku moći, pod nazivom  I’m gonna make him an offer he can’t refuse.

Na Weekend stiže jedan i od najpoznatijih ratnih fotografa, Jan Grarup, koji će predavanjem Fotografija – najsnažnija priča pružiti jedinstven uvid u njegov koncept fotografije, ali i podijeliti iskustva i izazove fotografiranja ratnih okruženja i prirodnih katastrofa te odgovornost prenošenja najtežih životnih priča. Poučen vlastitim iskustvom burnouta Aljoša Bagola, cijenjeni slovenski kreativni direktor i autor, dat će odgovor na vječno pitanje – što je to zapravo sreća. Prvi dan panela i predavanja će petak zatvoriti Deus Machina, predavanje vodećeg hrvatskog astronoma i pokretača Zvjezdarnice Višnjan Korada Korlevića, koji će dati uvid u utjecaj umjetne inteligencije na ljudski rod i odnos suvremenog čovjeka prema strojevima.

Svaki petak nije izuzetak, ali Weekend petak jest! Kako ga ne bi obilježile samo poslovne teme, Weekend.16 je pripremio i pregršt zabavnih sadržaja. Uz atraktivan Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation, prvu izložbu koju je kreirala umjetna inteligencija u organizaciji Ace Momčilovića, suosnivača Global AI Ethics Institute, večernju atmosferu zagrijat će Dino Antonić i DVP band te DJ Robert Mareković na Tulumu velikog Perice. Prava zvijezda večeri svakako će biti Grše, popularni treper koji će svojim hitovima poput Mamma mia i Sip raspjevati rovinjsku publiku. Za odličnu atmosferu do ranog jutra pobrinut će se još jednom DJ Bondža, koji će zaokružiti i drugu večer Weekenda i pripremiti posjetitelje za još jedan dan zanimljivih predavanja i panela.

Više detalja o sinoćnjoj zabavi, kao i cijeli program Weekenda možete pronaći ovdje, a sve novosti možete pratiti putem službenih FacebookInstagram i Linkedin profila Festivala.

Izvor: Millenium promocija/WMF Foto: Emica Elvedji Pixsell

Objavljeno 22. rujna 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.