Samobor, 3. ožujka 2022. (GIA) – Zbog sve većeg broja zemalja u koje izvoze sad već i globalno uspješan proizvod, samoborski Frelimo čvarci, dobili su novo ruho i međunarodno ime – Dr.PIGLEY. Uspješan proizvođač najkvalitetnijih domaćih čvaraka i zdrave svinjske masti iz samoborske radionice će s novim brendom i unaprijeđenim pakiranjem još lakše osvajati kupce u Njemačkoj, Švedskoj, Austriji, Švicarskoj, Velikoj Britaniji i na drugim tržištima.

– Iz godine u godinu udio izvoza u našim prihodima postaje sve značajniji i shvatili smo s našim partnerima da kvalitetan proizvod već imamo, ali nam treba i prepoznatljiv tržišni nastup, za daljnji iskorak na domaćem i inozemnim tržištima. Želimo jasan odmak od konkurencije. Novu komunikacijsku strategiju osmislili smo u suradnji sa stručnjacima agencije Studio Conex, koji su vrlo brzo prepoznali naše potrebe i napravili odličan posao. Ako je suditi po prvim reakcijama kupaca i poslovnih partnera, novi Dr.PIGLEY brend i kvalitetnije pakiranje ispunit će očekivanja na tržištima na kojima poslujemo i osvojiti neka posve nova. Zahtjevni domaći i inozemni kupci navikli su na kvalitetu samoborskih čvaraka, koji će u novom pakiranju još dulje očuvati fine arome, hrskavost i svježinu – ističe Miroslav Mataušić, osnivač i direktor tvrtke Fortuna food.

Fortuna food i robna marka Dr. PIGLEY su nasljednici Frelimo obrta, koji već 19 godina uspješno proizvodi svinjsku mast i domaće čvarke. Moderan pogon, najviši zdravstveni standardi i pomno čuvani obiteljski recept su jamstvo kvalitete, koja se sve više traži i izvan granica Hrvatske.

– Uživali smo u razvoju nove komunikacijske strategije i brenda Dr.PIGLEY. Radi se o iznimno kvalitetnom proizvodu, koji osvaja na prvo kušanje, pa od samog početka znamo da sudjelujemo u priči s potencijalno velikim međunarodnim uspjehom. Čvarci Dr.PIGLEY su prirodan proizvod pripremljen ručno, prema tradicionalnoj recepturi i uvelike se razlikuju od industrijskih proizvoda ostalih proizvođača. Pred nama i vodstvom Fortuna fooda je još puno posla na međunarodnim tržištima, ali sam siguran da je Dr.PIGLEY krenuo na dug i uspješan put oko svijeta – dodaje Boris Lešić, direktor Studija Conex.

Fortuna food je već osvojila brojne nagrade i priznanja za kvalitetu čvaraka i inovativnost ambalaže, a svi uključeni u projekt uvjereni su da će ih ubuduće biti još i više.

Fortuna food d.o.o. je najveći specijalizirani proizvođač čvaraka i zdrave svinjske masti u Hrvatskoj. Osnovan je kao obrt 2003. godine u Samoboru, na temeljima tradicije i tajne recepture obitelji Mataušić. Danas se proizvodnja odvija u modernom pogonu s inox kotlovima i pakirnicom, ali čvarci se i dalje ručno miješaju i prešaju u velikoj preši, što osigurava postojanost kvalitete i najbolji okus. Fortuna food je trostruki dobitnik priznanja Superior Taste Award (Bruxelles, International Taste&Quality Institute), osvajač je i tri zlatne medalje za kvalitetu čvaraka te dizajn ambalaže na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, posjeduje HACCP i upravo implementira IFS standard.

Izvor i foto: Studio Conex

Objavljeno 3. ožujka 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.