Zagreb, 5. ožujka 2024. (GIA) – Međunarodna PRO PR konferencija, specijaliziran događaj za lidere u komunikaciji, održat će se 14. do 17. ožujka u hotel Mona Plaza u Beogradu.

O važnosti ove konferencije i njezine svjetske reputacije govori podatak da je ona jedina konferencija koju podržavaju dva svjetska udruženja za odnose s javnošću. Iako su u istoj struci i imaju iste ciljne skupine, poslovno su konkurenti, na konferenciju dolaze predsjednici iz dvaju svjetskih udruženja. Iz Londona James Hewes, predsjednik i direktor Udruge za odnose s javnošću i komunikacije/Public Relations and Communications Association (PRCA), koja okuplja više od 40 000 članova, a svoje urede osim Londona ima i u Dubaiu, Hong Kongu te Singapuru te Nataša Pavlović Bujas, nedavno novoizabrana predsjednica Međunarodne udruge za odnose s javnošću/International Public Relations Association (IPRA). Njih oboje govorit će na konferenciji.

Očekuje se da će konferenciju pratiti više od 200 delegata iz 17 zemalja. Tema ovogodišnje konferencije je „New directions, new challenges“. Kako je istaknuo utemeljitelj i predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić: „U Srbiji smo po 4. put zaredom. Prvi put 2004. u Beogradu, nakon toga u Subotici 2011. pa na Zlatiboru 2018. godine. Odnosi s javnošću se transformiraju zahvaljujući novim tehnologijama, ali njihova uloga u stvaranju i zadržavanju dobrog imidža ima veliki utjecaj na stvaranje profita što su prepoznale odavno i svjetske korporacije koje stavljaju funkciju odnosa s javnošću u sam vrh menadžmenta jer se imidž ne kupuje, imidž se stvara. PRO PR konferencija nije spektakl novih tehnologija i led ekrana, fokusirani smo godinama na sadržaj i kvalitetna predavanja. Ove godine ukupno 30 predavača i sudionika panela pružiti će nove smjernice u ovoj industriji.“

U sklopu PRO PR konferencije bit će dodijeljena i priznanja PRO PR Globe Awards. Dobitnici dolaze iz 14 zemalja, među ostalima iz Irana, Južnoafričke Republike, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država, Španjolske i drugih. Ovo je prestižno priznanje za koje se ne uplaćuje nikakva financijska naknada već bivši dobitnici, ali i četiri svjetska udruženja (Public Relations and Communications Association – PRCA, International Public Relations Association – IPRA, International Communications Consultancy Organisation – ICCO, Chartered Institute of Public Relations – CIPR) nominiraju buduće dobitnike. Dobitnici iz Hrvatske su: Robert Škunca, upravni direktor regije Jugoistočne Europe u Graylingu i Dario Gabrić, voditelj odjela korporativnih komunikacija u Erste&Steiermärkische banci.

Izvor i foto: PRO PR/Apriori

Objavljeno 5. ožujka 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.