Zagreb, 5. ožujka 2024. (GIA) – Hrvatski Telekom je od Ethispherea, globalnog lidera u definiranju i promicanju standarda etičkih poslovnih praksi, prepoznat kao jedna od Najetičnijih svjetskih kompanija® za 2024. godinu. Ovo je drugi put da je Hrvatski Telekom na globalnoj razini prepoznat za primjenu najviših standarda etičnosti, usklađenosti i upravljanja korporativnog upravljanja, te je jedina hrvatska kompanija koja je ikad uvrštena među najetičnije svjetske kompanije. Kriteriji za uvrštenje na listu World’s Most Ethical Companies® za 2024. godinu dodatno su postroženi te su bili zahtjevniji nego ikada, što je rezultiralo time da su se na listi našle kompanije iz samo 20 zemalja, a Hrvatski Telekom je jedna od samo tri istaknute kompanije u telekomunikacijskoj industriji u svijetu.

U Hrvatskom Telekomu vjerujemo kako primjena najviših standarda upravljanja i etičkih normi ima ključnu ulogu u svim aspektima našeg poslovanja. Ta načela ne samo da štite naš poslovni integritet, već rezultiraju još većim povjerenjem naših dionika, korisnika, partnera i dioničara i pokretač su našeg održivog rasta. Biti jedina kompanija iz Hrvatske, sada već drugi put, koja je prepoznata kao jedna od Najetičnijih svjetskih kompanija, izvanredno je postignuće na koje smo iznimno ponosni. Ovo priznanje nam je dodatna motivacija da nastavimo s podizanjem ljestvice i služimo kao uzor“, izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

„Uvijek je inspirativno uručiti priznanje World’s Most Ethical Companies®. Kroz zahtjevni analitični proces vidimo predanost Hrvatskog Telekoma i organizacija koje su uvrštene na listu ka stalnom poboljšanju njihovih etičkih praksi, usklađenosti i upravljačkih praksi na korist svih dionika,“ izjavila je Erica Salmon Byrne, glavna direktorica za strategiju i izvršna predsjednica Ethispherea. „Kompanije poput Hrvatskog Telekoma, koje promiču kulturu etičnosti i integriteta postavljaju standard korporativnog upravljanja koje onda slijede i drugi. Čestitam Hrvatskom Telekomu na ovom postignuću i što je pokazao da je snažna etika temelj uspješnog poslovanja.“

Etika & rezultati  

Kompanije uvrštene na World’s Most Ethical Companies® za 2024. godinu nadmašile su usporedivi indeks globalnih kompanija za 12,3 postotna boda u razdoblju od siječnja 2019. do siječnja 2024.

Metodologija i bodovanje
Procjena World’s Most Ethical Companies® temelji se na Ethisphereovom patentiranom Ethics Quotient®, opsežnom upitniku koji od kompanija traži više od 240 različitih dokaza o kulturi etično poslovanja; konkretnim primjerima ESG praksi; programima etičnosti i usklađenosti, raznolikosti, jednakosti i uključivosti; inicijativama koje podržavaju lanac vrijednosti. Ti podaci podliježu daljnjoj kvalitativnoj analizi panela Ethisphereovih stručnjaka koji svake godine provode tisuće sati provjeravajući i ocjenjujući kandidate. Ovaj proces je operativni okvir za preuzimanje i kodificiranje uistinu najboljih praksi organizacija u različitim industrijama  diljem svijeta.

Nagrađeni 

Za potpunu listu ovogodišnjih nagrađenih, molimo posjetite web stranicu Najetičnijih svjetskih kompanija na https://worldsmostethicalcompanies.com/honorees.

Izvor i foto: Hrvatski Telekom

Objavljeno 5. ožujka 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.