Zagreb, 29. studenoga 2021. (GIA) – Od 25. do 28. studenoga 2021. u Istanbulu je održan 7. Svjetski Halal Summit, pod nazivom: „Nova era i novo normalno: Halal proizvodnja i potrošnja“. Na Summitu je sudjelovalo 60 govornika iz 20 zemlja, a svoje proizvode i usluge predstavilo je 400 tvrtki iz 35 zemalja. Summit je službeno otvorio potpredsjednik Republike Turske g. Fuat Oktay.

Summit je sadržavao devet sesija, a zapaženo izlaganje kao jedini predstavnik iz zemalja Jugoistočne Europe u sesiji: „Halal u svijetu brzih promjena“ imao je rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete doc.dr.sc. Aldin Dugonjić na temu: „Halal marketing i brendiranje, primjer u Hrvatskoj“. U svom izlaganju prezentirao je trenutni razvoj halal industrije u Hrvatskoj kao i smjernice za značajnije participiranje na halal tržištu kroz halal marketing i brendiranje.

Također ovom prilikom rukovoditelj Centra se susreo sa važnim dionicima na halal tržištu s kojima je između ostalog razgovarao o  Halal Business Forumu 2022 u Zagrebu.

“Predstavlja mi izrazito zadovoljstvo da smo na najvećem događaju o halal tržištu koje se svakim danom sve više razvija prezentirali potencijale halal industrije Hrvatske te da su mnogobrojni važni dionici potvrdili svoje sudjelovanje na Forumu” rekao je rukovoditelj Centra.

Izvor i foto: Centar za halal