Kastav, 26. ožujka 2024. (GIA) – Adria Dental Group (ADG), najveća dentalna grupacija u Hrvatskoj te srednjoj i jugoistočnoj Europi sa preko 550 zaposlenih, u sklopu svoje članice poliklinike Rident, otvorila je najveći dentalni laboratorij u ovom dijelu Europe koji se nalazi na Kastvu. Svečano otvorenje laboratorija koji će omogućiti još brži razvoj grupacije, ali i podizanje domaćeg dentalnog sektora na novu višu razinu, uveličali su i predstavnici Vlade, Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, Oleg Butković, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture, kao i lokalne vlasti, Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije i Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke.

Investicija od preko 4 milijuna eura u dentalni laboratorij predstavlja najveću  tehnološku investiciju u dentalni sektor u ovom dijelu Europe.

Adria Dental Group je najveći investitor u dentalni sektor sa 50 milijuna eura investicija u posljednje tri godine. Grupaciju čine Arena Dental, Salona Dental, Rident, Dentum, Fiziodent, Dentex, Dragaš Dental Design u Hrvatskoj te Primadent u Sloveniji. Adria Dental Group upravlja sa deset dentalnih klinika, osam dentalnih laboratorija i više od 100 najmodernijih dentalnih ordinacija. Grupacija ima više od 550 zaposlenika, među kojima je preko 200 stručnjaka dentalne medicine. Kroz njihove klinike i laboratorije prođe više od 40.000 pacijenata godišnje i realizira se više od 160.000 zahvata.

„Adria Dental Group osnovana je kako bi unaprijedili kvalitetu dentalne usluge u cijeloj regiji, čineći vrhunsko znanje i tehnologiju jednako dostupnima svakom našem pacijentu i liječniku. Objedinjujemo klinike i poliklinike vođene kriterijem izvrsnosti, s kojima zajednički ulažemo u unaprjeđenje usluge koju nude. Dentalna industrija se ubrzano digitalizira i transformira što zahtijeva velika ulaganja, i u tehnologiju i u ljude. Mi smo u posljednje nepune tri godine samo u tehnologiju i u edukaciju investirali preko 8 milijuna eura. Iako smo najveći u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, vidimo još puno dodatnog potencijala za rast, i na domaćem i na EU tržištu, a sa investicijom u dentalni laboratorij osigurat ćemo poziciju u samom vrhu dentalne medicine u EU. Novi laboratorij na Kastvu već je dobio status referentnog centra za testiranje najnovijih materijala i tehnologije najeminentnijih proizvođača u dentalnoj medicini”, izjavio je Gordan Muškić, predsjednik Uprave Adria Dental Group.

Dentalni laboratorij u Kastvu prostire se na 1200 kvadratnih metara i opremljen je najmodernijom proizvodnom tehnologijom, s dva 3D laserska printera za metalne konstrukcije, kao i glodalicama za cirkon i metal koje su umrežene u jedinstveni sustav. U sklopu laboratorija je i Adria Dental Group akademija – edukacijski centar koji omogućava zaposlenicima, kao i drugim zainteresiranim stručnjacima, pristup najnovijim znanjima i vještinama potrebnim za rad u suvremenoj dentalnoj praksi. Laboratorij će otvoriti 70 novih radnih mjesta, različitih profila stručnjaka, od dentalnih stručnjaka do dizajnera i CNC operatera.

„Privatni dentalni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima snažan potencijal rasta i razvoja. To smo u PCP-u prepoznali te kroz osnivanje Adria Dental Group i investicije podržavamo razvoj sektora. Usmjeravanjem investicija u tehnologiju, zaposlenike, ali i u proizvodne kapacitete radimo iskorak koji nam omogućava da u Hrvatskoj osiguramo dentalnu uslugu i dentalne proizvode vrhunske kvalitete”, izjavio je Igor Čičak, glavni partner i predsjednik Uprave Provectus Capital Partners.

Izvor i foto: 404/PCP

Objavljeno 26. ožujka 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.