ZAGREB, 27. siječnja 2020. (AKD) – Agencija za komercijalnu djelatnost povećala je prihode za 24 milijuna kuna – slijedi nastavak digitalizacije društva, pružanja usluga povjerenja i uspostava sustava sljedivosti.

AKD je tvrtka koja razvija napredna IT rješenja u području identiteta i sigurnosti, pružatelj je usluga povjerenja, specijalizirana je za proizvodnju osobnih dokumenata, platnih kartica ali i složenih sustava sljedivosti.

Broj kupaca AKD-ovih proizvoda i usluga iz godine u godinu raste, a rade za 17 različitih zemalja. „Prošlu godinu smo ostvarili izvrstan rezultat – čak 279 milijuna kuna prihoda, što je za 24 milijuna kuna više nego lani. Rezultat je to proaktivnog nastupa na domaćem i inozemnom tržištu, realizacije istraživačko-razvojnih projekata, dokazane sigurnosti informacijskog sustava, učinkovitosti proizvodnog procesa ali i kontinuiranog ulaganja u kompetencije djelatnika“, komentirao je poslovne rezultate Jure Sertić, glavni direktor AKD-a.

Razvoj AKD-a formirao se prema kriteriju potreba kompleksnog tržišta u niši sigurnosti i identiteta. Uslijed strogih imperativa, unaprjeđene su tehnologije i razvojne platforme diktirane međunarodnim zahtjevima, a rezultat je visoka specijalizacija, ističe Sertić. U narednom razdoblju nastavit ćemo pratiti i primjenjivati trendove u ICT i grafičkoj industriji na inovativan način, prilagođavajući i supstituirajući svaki proizvod i uslugu točno određenim potrebama i traženim funkcionalnostima svojih poslovnih partnera te javnim potrebama, stvarajući tako platforme za daljnja unaprjeđenja i tržišne iskorake. „Naša projekcija budućnosti rast će na viziji koja je okrenuta prema dostizanju razine inovativnog kreatora promjena, poglavito onih orijentiranih na širenje poslovanja, povećanja ekonomske uspješnosti na tržištu, učinkovitijeg djelovanja državne uprave, gospodarskog razvoja društva i dobrobiti šire društvene zajednice“ zaključio je Sertić.