Beč, 3. studenoga 2022. (GIA) – Austrijski proizvođač strojeva “Andritz” kupio je hrvatsku tvrtku “Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja”.

Kupljena je tvrtka s 870 zaposlenih u Slavonskom Brodu i Lužanima koja ima promet od 60 milijuna eura godišnje, priopćeno je iz Andritza. Hrvatska tvrtka proizvodi i razvija kotlovske sustave, energetske otoke, elektrane za preradu biomase i otpada, kao i elektrane po principu “ključ u ruke” za proizvodnju električne i toplinske energije iz obnovljive biomase, objavio je portal seebiz.eu.

Andritz je ovim preuzimanjem postao jedan od vodećih pružatelja usluga za preglede, održavanje, mehaničke nadogradnje, rezervne dijelove i popravak u radionicama unutar industrije kotlova i energije. Međunarodna tehnološka grupa Andritz nudi širok portfelj inovativnih postrojenja, opreme, sustava, usluga i digitalnih rješenja za širok raspon industrija i krajnjih tržišta. Andritz je vodeći na globalnom tržištu u sva četiri svoja poslovna područja – celuloza i papir, metali, hidroelektrane i separacija.

Izvor i foto: seebiz.eu

Objavljeno 3. studenoga 2022. Sva prava pridržana ©poslovniFM