Zagreb, 3. studenoga 2022. (GIA) – Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, stekao je 43,4 posto udjela u hrvatskoj kompaniji Fortenova Grupa.

Financijska transakcija, koja se odnosi na 43,4 posto udjela Fortenova Grupe d.d., dovršena je u ponedjeljak 31. listopada.

“Sa zadovoljstvom objavljujemo kako je Saif Alketbi dovršio kupnju 43,4 posto udjela koje je u Fortenova Grupi držao Sberbank. Ovime započinje razdoblje strateškog ulaganja Saifa Alketbija u Republiku Hrvatsku, a uvjereni smo kako će ovo ulaganje biti iznimno korisno za Fortenova Grupu i hrvatsku ekonomiju”, poručili su povodom zaključenja ove transakcije iz ureda Saifa Alketbija.

Saif Alketbi je iskusan ulagač u private equity te ima značajne investicije u više sektora. Diplomirao je računovodstvo na Sveučilištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, a titulu počasnog doktora ekonomije i menadžmenta u vladinim organizacijama dodijelilo mu je Sveučilište humanističkih znanosti i ekonomije u Luganu, Švicarska.

Istodobno, ruski Sberbank objavio je da je prodao svojih 43 posto udjela u Fortenovi. Dodali su kako je udio kupio Saif Bin Markhan Alketbi, investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, objavio je Reuters.

U reagiranju medijima, Fortenova grupa je, kako prenoi HRT,

Izvor: Millenium promocija/Sberbank/Fortenova grupa

Objavljeno 3. studenoga 2022. Sva prava pridržana ©poslovniFM