Zagreb, 14. listopada 2021. (GIA) -HEP grupa, kao najveći opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj, za sve svoje kupce će iz vlastite proizvodnje i ostalih izvora i u idućem razdoblju osigurati dovoljne količine električne energije.

Iz HEP-a su tako reagirali, kako navode, zbog velikog interesa kupaca i javnosti za pitanje sigurnosti opskrbe i kretanja cijena električne energije u idućem razdoblju.

Cijene električne energije za kućanstva, kupce HEP grupe, zasigurno se u slijedećih nekoliko mjeseci neće mijenjati!

Što se tiče opskrbe poslovnih kupaca (kategorije poduzetništvo), cijene su izraženije podložne promjeni tržišnih uvjeta. Stoga je HEP Opskrba, razumijevajući osjetljivost brojnih tvrtki na promjenjivost cijene, u kontinuiranom kontaktu sa svim svojim velikim kupcima, te svoje ponude i ugovore prilagođava zahtjevima i specifičnostima svakog pojedinog kupca.

Iz HEP-a napominju da su za kupce kategorije poduzetništvo, korisnike javne usluge u okviru zajamčene opskrbe koju pruža HEP Elektra, odluku o iznosu tarifnih stavki za zajamčenu opskrbu električnom energijom za svako nadolazeće tromjesečno razdoblje donosi HERA na temelju propisane metodologije.

Autor: Darko Buković Foto: HEP

Objavljeno 14. listopada 2021. Sva prava pridržana ©poslovniFM