Split/Zagreb, 8. svibnja 2024. (GIA) – Croatia Airlines sinoć je obavio prvi let na novoj sezonskoj liniji Split – Istanbul, čime je hrvatski nacionalni avioprijevoznik proširio ovogodišnju mrežu međunarodnih letova iz splitske zračne luke.

Na prvom letu iz Splita u Istanbul (broj leta OU4352), koji je obavljen zrakoplovom Airbus A319, bilo je 77 putnika, a povratni let Istanbul – Split obavljen je jutros (broj leta 4353) s 31  putnikom.

U povodu uvođenja nove sezonske linije Croatia Airlines darivao je sve putnike na letovima OU4352 i 4353 nagradnim voucherom s 20 posto popusta, koji se može iskoristiti prigodom kupnje karte za sljedeće putovanje na liniji Split – Istanbul.

Izravni letovi Split – Istanbul planirani su triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i subotom, do sredine listopada ove godine, čime Croatia Airlines omogućuje još kvalitetniju zračnu povezanost Splita s međunarodnim odredištima.

Croatia Airlines tijekom ovogodišnje sezone povezivat će Zračnu luku Split s ukupno 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 zračne luke (Amsterdam, Atena, Beč, Berlin, Bukurešt, Dublin, Düsseldorf, Frankfurt, Istanbul, Kopenhagen, London Gatwick i London Heathrow, Lyon, Milan, München, Oslo, Pariz, Prag, Rim, Skoplje, Stockholm i Zürich).

Tijekom turističke sezone Croatia Airlines planira povezivati Hrvatsku s ukupno 28 međunarodnih odredišta, odnosno 29 europskih zračnih luka, a zrakoplovi će pritom letjeti na 50 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.200 letova, a u ponudi će biti gotovo 2 milijuna sjedala. 

Izvor i foto: Croatia Airlines

Objavljeno 8. svibnja 2024.