Zagreb, 8. svibnja 2024. (GIA) – Zagrebačka banka, vodeća banka u Hrvatskoj, prva na domaćem tržištu uvodi provjeru kreditne sposobnosti putem on-line bankarstva (m-zabe). Klijenti Zabe više neće trebati odlaziti u poslovnicu kako bi saznali raspon kredita koji mogu ugovoriti jer putem aplikacije m-zaba u nekoliko dodira mogu dobiti izračun kreditne sposobnosti za stambene i gotovinske kredite.

„Naš je dugoročni cilj učiniti m-zabu sveobuhvatnom financijskom platformom koja će postati centralno mjesto za sve situacije u koje su uključena financijska sredstva. m-zaba već sada omogućuje ugovaranje i korištenje brojnih jednostavnih, ali i zahtjevnijih usluga bez dolaska u poslovnicu, što našim klijentima donosi značajne prednosti – uštedu vremena, jednostavnost i sigurnost“, istaknuo je Ivan Hećimović, direktor Alternativnih kanala Zagrebačke banke.

Klijentu će se prilikom izračuna kreditne sposobnosti prikazati raspon iznosa kredita koji mogu ugovoriti, a za utvrđivanje iznosa koriste se informacije o individualnoj kreditnoj sposobnosti klijenta. Zainteresirani za gotovinski kredit odmah će u aplikaciji imati mogućnost nastavka procesa za ugovaranje gotovinskog kredita kroz m-zabu, dok klijenti koji žele ugovoriti stambeni kredit imaju opciju ugovaranja sastanka kojom brzo i jednostavno nastavljaju proces ugovaranja kredita.

Nova funkcionalnost dostupna je u aplikaciji m-zaba pod opcijom Moje kreditne mogućnosti.Izračun je informativnog karaktera, te je pripremljen uz standardnu kamatnu stopu za odabranu vrstu kredita, a odluka o odobrenju kredita, kao i konačni iznos kredita donosi se tijekom obrade kreditnog zahtjeva.

Izvor i foto: Zagrebačka banka

Objavljeno 8. svibnja 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.