Johannesburg, Južnoafrička Republika, 6. rujna 2022. (GIA) – Hrvatska tvrtka DOK-ING sudjeluje na sajmu Electra Mining Africa koji se održava od 5. do 9. rujna u Južnoafričkoj Republici. Lider u razvoju i proizvodnji robotskih i autonomnih sustava te opreme za posebne namjene – DOK-ING, predstavio je svoju inovativnu flotu robotskih strojeva za rudarstvo. DOK-ING-ovi NRE strojevi, odnosno Narrow Reef Equipment, jedini su niskoprofilni, potpuno elektrizirani rudarski roboti u svijetu.

 „Afrika je kao kontinent s iznimno razvijenom rudarskom industrijom jedno od najznačajnijih područja poslovnog interesa DOK-ING-a. Stoga smo uvijek entuzijastični oko prezentacije našeg rudarskog programa. Ovogodišnje izdanje sajma u Johannesburgu okupilo je nekoliko stotina izlagača, a sudeći prema reakcijama posjetitelja, DOK-ING se uspio istaknuti u tako velikoj konkurenciji. Vjerujem da će ova razmjena znanja i iskustava s kolegama iz branše vrlo brzo uroditi novim partnerstvima i projektima“, naglasio je Tom Sertić, direktor tvrtke DOK-ING Africa, južnoafričke tvrtke kćeri hrvatskog DOK-ING-a.

Electra Mining Africa jedna je od najprepoznatljivijih manifestacija ovoga tipa te svjetski priznata platforma za kupce i dobavljače u sektoru inženjerstva i rudarstva. Jubilarno 50. izdanje ove manifestacije okupilo je značajan broj najzvučnijih kompanija iz područja rudarstva, elektrotehnike, automatizacije, proizvodnje, energije i transporta.Događaj je to koji omogućuje kupcima da se pobliže upoznaju s proizvodima, utvrde njihovu kvalitetu i specifikacije te razgovaraju s tehničkim stručnjacima. Također, omogućuje posjetiteljima da pogledaju demonstracije uživo, a predstavlja i najbolji te najjednostavniji način usporedbe proizvoda različitih kompanija. Austrija, Belgija, Njemačka, Italija, Indija, Čile, Francuska, Australija, SAD, Turska, Tajvan, Švicarska, UK, Poljska, Kanada i Hrvatska samo su neke od država čije tvrtke sudjeluju na ovoj smotri.

„Ovakvi prestižni sajmovi izvrsna su prilika za predstavljanje našeg bogatog portfelja i napredne tehnologije koje nudimo svojim kupcima. Ponosni smo što smo kao hrvatska kompanija inovacijski lider u ovoj specifičnoj branši, a upravo na afričkom kontinentu, poznatom po svom rudnom bogatstvu,  vidimo svoje najvažnije tržište. Naši revolucionarni NRE strojevi već se koriste u redovnom poslovanju rudnika upravo na jugu Afrike te se nadamo kako će nam aktualni sajam olakšati put do novih kupaca s ovog područja. Južnoafrička Republika mjesto je susreta novih trendova kojima mi u DOK-ING-u uvijek iznova stremimo“, istaknuo je Luka Petro, voditelj rudarskog programa DOK-ING-a

Tijekom pet dana ovogodišnjeg izdanja 650 kompanija iz različitih industrija povezalo se s nekoliko tisuća zainteresiranih posjetitelja kojima su stručnjaci imali prilike pobliže prezentirati tisuće inovativnih proizvoda, usluga, sustava i tehnologija. Upravo zbog velikog broja posjetitelja i poslovnih partnera, na ovom sajmu su, uz prodajne predstavnike tvrtke DOK-ING, još prisustvovali i osnivač, inovator i vlasnik tvrtke DOK-ING-a Vjekoslav Majetić te predsjednik Uprave DOK-ING-a Marijo Grgurinović.

Izvor i foto: Millenium promocija/DOK-ING

Objavljeno 6. rujna 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.