Lug Samoborski, 10. listopada 2023. (GIA) – Centar za odgoj i obrazovanje Lug proslavio je svoj dan pustivši u upotrebu street workout park, koji je izgrađen i opremljen donacijom PBZ grupe. Ovu donaciju od 25.610,00 eura PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, realizirala je u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem, putem kojih pomaže projekte za dobrobit djece i mladih diljem zemlje. Kako bi osigurala bolju budućnost i ostvarila pozitivne promjene u društvu, samo u sklopu ovoga projekta Grupa je do sada donirala 4,4 milijuna eura te realizirala 74 donacije pedijatrijskim odjelima i dječjim domovima diljem Hrvatske.

„Drago mi je da smo u sklopu našeg humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem pomogli Centru za odgoj i obrazovanje Lug, doniravši mu sredstva koja su omogućila izgradnju street workout parka. S Centrom Lug veže nas uspješna suradnja te smo mu već ranije, također kroz ovaj projekt, donirali sredstva za opremanje vježbališta, raznih radionica i nastavnih kabineta. Nadam se da će novi street workout park uljepšati svakodnevne trenutke korisnika Centra, poboljšati kvalitetu njihova života i obogatiti njihovo slobodno vrijeme novim aktivnostima“, istaknula je Ana Kovač, izvršna direktorica Ureda za upravljanje zadovoljstvom klijenata i Premium Concierge usluge PBZ Carda.

„U skladu s intervencijskim potrebama naše djece, uočavamo iznimnu potrebu usmjeravanja fizičkih aktivnosti kroz tjelovježbu s potrebom smanjenja tendencije agresivnosti, frustracije, depresije i anksioznosti te olakšanje funkcioniranja u različitim područjima života. Stoga zahvaljujem PBZ grupi na ovoj donaciji i na podršci našoj djelatnosti kako bismo rehabilitaciju korisnika učinili što kvalitetnijom i ohrabrili ih da razvijaju svoj jedinstveni potencijal“, istaknula je Nataša Grković Šola, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Lug.

Centar za odgoj i obrazovanje Lug provodi programe srednjoškolskog obrazovanja i stručnogosposobljavanja mladeži s intelektualnim oštećenjima u dobi od 14. do 21. godine života koji se školuju po posebnom programu za pomoćna zanimanja. Djelatnost Centra pokriva rehabilitaciju djece i mladih, pojačanu brigu i nazor, resocijalizaciju, reintegraciju u zajednicu te pružanje psihosocijalnih usluga. Centar organizira ranorazvojnu podršku najmlađim korisnicima kroz terapijske tretmane tima stručnjaka te uslugu poludnevnog boravka korisnicima starije životne  dobi.

Donacija Centru za odgoj i obrazovanje Lug dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već petnaest godina pod nazivom “Činim dobro svaki dan”. Sredstvima izdvojenim za taj projekt PBZ grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te „Srcem za djecu s malignim bolestima“ i „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti“ Ministarstva zdravstva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po deset centi, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada donirala 4,4 milijuna eura te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirala 74 donacije bolnicama i domovima socijalneskrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Izvor i foto: Millenium promocija/PBZ

Objavljeno 10. listopada 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.