Zagreb, 17. listopada 2023. (GIA) – Iako je bila prva banka na tržištu koja je u svibnju ove godine nakon duljeg razdoblja podigla kamatne stope na depozite građana za jedan postotni bod, Erste banka je u skladu s najavama nakon sastanka Vlade RH, Ministarstva financija i predstavnika banaka, odlučila dodatno ih povećati. Tako od 1. studenog tekuće godine za model aktivne štednje povećava kamatne stope na novougovorene depozite građana u eurima i dolarima. Nove kamatne stope na aktivnu štednju kretat će se u rasponu od 1,0% do 3,0%, u odnosu na 0,30% do 1,30%, koliko one trenutačno iznose.

Nova ponuda odnosi se na model aktivne štednje koja omogućava štednju već od 10 eura uz dodatne uplate u vrijeme i iznosu koji štediše sami odaberu. Riječ je o štednji s mogućnošću neograničenog broja uplata u razdoblju od 6 do 60 mjeseci, a može se ugovoriti preko usluge on-line bankarstva George ili u jednoj od poslovnica Erste banke. Kamatne stope na druge modele štednje (standardna, rentna i dječja štednja) neće se mijenjati.

Za modele aktivne štednje, nove kamatne stope iznosit će od 1,0% na razdoblje štednje od šest do 12 mjeseci. Na depozite ovog modela ročnosti od 12 do 24 mjeseca nova kamatna stopa iznosit će 2%, na rok do 36 mjeseci 2,30%, na rokove dospijeća od 36 do 59 mjeseci 2,80% dok će za rok od maksimalnih 60 mjeseci kamatna stopa iznositi 3%. Aktivna štednja nosi i premiju na iznos obračunate kamate u iznosu od 5% na štednju u eurima, odnosno 25% za druge valute.

Izvor i foto: Erstebank

Objavljeno 17. studenoga 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.