Zagreb, 17. studenoga 2023. (GIA) – UNIQA Hrvatska kao dio UNIQA grupe prisutne u 18 zemalja Europe i koja pripada regiji jugoistočne Europe koju čine Srbija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Hrvatska, nastavlja s implementacijom strateškog programa „UNIQA 3.0. – Sjeme budućnosti“ započetog u 2021. godini.

Strateški program UNIQA 3.0. fokusiran je na jačanje pozicije UNIQA osiguranja na tržištima jugoistočne Europe, s ciljem da bude među tri 3 top međunarodna igrača u regiji i pruži najkvalitetnija osigurateljna rješenja i usluge svojim klijentima i partnerima uz snažan fokus na digitalizaciju i ulaganje u zajednicu i održivi razvoj.

Nakon uspješno započete suradnje sa drugim članicama regije, provedbu zajedničkih strateških ciljeva UNIQA osiguranja u Hrvatskoj u narednom razdoblju predvodit će novi predsjednik Uprave Lukas Oliver Pavić koji je na poziciji predsjednika Uprave nakon odobrenja regulatora zamijenio dosadašnju predsjednicu Uprave Sabine Usaty.

UNIQA osiguranju Lukas Oliver pridružio se nakon dugogodišnje uspješne karijere u osiguranju, financijama i prodaji na različitim liderskim pozicijama. Lukas Oliver Pavić dolazi iz Allianza u kojem je 2019. godine imenovan članom Uprave odgovornim za prodaju u Hrvatskoj i Sloveniji. Prije toga bio je od 2014. godine voditelj prodaje u Croatia osiguranju, gdje je prethodno tijekom godina na različitim funkcijama bio odgovoran za povećanje efikasnosti prodaje. Karijeru je započeo u Njemačkoj kao sportski i financijski savjetnik ProNet Sports Ltd, nakon čega prelazi u AWD Swiss Life Select AG na poziciju financijskog savjetnika, a zatim u 2005. postaje regionalni menadžer u Hrvatskoj. U Adverto savjetovanju d.o.o. proveo je nekoliko godina na mjestu voditelja strategije i razvoja tvrtke, a zatim u Zepteru Hrvatska na poziciji generalnog direktora. Završio je studij ekonomskih znanosti u Berlinu gdje je i započeo karijeru. Redoviti je predavač u Hrvatskom uredu za osiguranje (HUO).

Bogato iskustvo u prodaji i financijama Lukas Oliver iskoristit će fokusirajući se na jačanje pozicije UNIQA osiguranja na lokalnom tržištu, unapređenju poslovanja na svim razinama te ostvarivanju strateških ciljeva regije jugoistočne Europe koji se temelje na regionalnom razvoju sektora osiguranja i inovativnom pristupu uz fokus na kvaliteti usluge koju UNIQA pruža svojim klijentima i poslovnim partnerima.

Zemlje UNIQA regije jugoistočne Europe su u 2022. godini zabilježile snažan dvoznamenkasti rast od 11,6% i izvrsnu tehničku dobit, nadmašujući tržište osiguranja. Regija jugoistočne Europe treća je po veličini grupacija u UNIQA grupi s godišnjom zaračunatom bruto premijom u 2022. godini većom od 270 milijuna eura, ima oko 1600 zaposlenika i preko 2 milijuna klijenata.

Izvor i foto: UNIQA

Objavljeno 17. studenoga 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.