Zagreb, 20. veljače 2024. (GIA) – U svijetu esports gaming kafića, Friendly Fire se ističe ne samo svojim impresivnim tempom širenja, nego i inovativnim pristupom koji bi mogao biti ključan sastojak koji je nedostajao za uspjeh takvih koncepta. Uz nedavno potpisivanje pet novih franšiza u Hrvatskoj i širenje na globalnom nivou, Friendly Fire otkriva kako je razvoj posebnog softvera baziranog na AI tehnologiji, s naglaskom na gradnju lojalnosti kod klijenata, bio presudan u diferencijaciji njihove ponude na tržištu. Otvorenje novih lokacija u Osijeku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Zadru i Splitu dio je šire strategije širenja koja je već rezultirala uspostavom što operativnih što potpisanih čak 46 franšiznih jedinica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji, i Meksiku.

Ovaj softver, dizajniran da rezonira sa specifičnim segmentom klijenata kojima Friendly Fire koncept pruža jedinstveno iskustvo, omogućio je brendu da ostvari ono što mnogi drugi nisu – stvoriti snažnu zajednicu lojalnih korisnika. Fokusiranjem na personalizirano iskustvo korisnika i poticanje njihove povezanosti s brendom, Friendly Fire uspijeva zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje esporta.

Ova strategija, uz već spomenuto širenje franšiza u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji, Meksiku, te pregovore za Master Franšizu u Sloveniji i Kolumbiji, pokazuje kako je Friendly Fire možda pronašao nedostajući element koji bi mogao transformirati tržišnu nišu gaming kafića u globalni fenomen. Pripreme za ulazak na Američko tržište dodatno naglašavaju ambiciju i potencijal za rast.

Andrija Čolak, partner u konceptu Friendly Fire i veteran franšiznog poslovanja, vidi Friendly Fire kao sljedeću veliku priču iz Hrvatske, s mogućnošću razvijanja stotina objekata širom svijeta i ambicijom da postane najveći gaming cafe koncept.

Budućnost će pokazati koliko će ovaj inovativni pristup pomoći u skalabilnosti i profitabilnosti, ali do sada, Friendly Fire stvara impresivne rezultate koji do sada nisu zabilježeni u gaming cafe industriji. S ovakvim jedinstvenim pristupom i jasnim fokusom na kvalitetu usluge i zadovoljstvo klijenata, Friendly Fire se pozicionira kao lider u novoj eri gaming kafe kulture.

David Kosir – osnivač Friendly Fire-a tvrdi kako nakon prošlogodišnjeg velikog koraka prema međunarodnom tržištu s potpisivanjem ugovora za 30 franšiznih jedinica u Meksiku, Friendly Fire nastavlja svoje ambiciozno širenje. Prva meksička jedinica već je u funkciji, dok je druga u procesu otvaranja, dokazavajući uspješnost i adaptabilnost koncepta na različitim tržištima.

Trenutni pregovori za Master Franšizu u Sloveniji i Kolumbiji te pripreme za ulazak na Američko tržište, gdje su dokumenti za franšiziranje već pripremljeni, naglašavaju globalne aspiracije Friendly Fire-a. Sve ovo ukazuje na uzletni rast kroz franšiziranje, uz podršku vlasnika David Kosir i partnera Andrije Čolaka, koji vjeruju u potencijal brenda da postane najveći gaming cafe koncept na svijetu.

Izvor i foto: CFCG/Friendly Fire

Objavljeno 20. veljače 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.