Zagreb, 20. veljače 2024. (GIA) – Turneo, vodeći pružatelj inovativne hotelske tehnologije i Rentlio, vodeća regionalna platforma za upravljanje smještajnim jedinicama (PMS i Channel Manager), najavili su novo partnerstvo čiji je cilj digitalizacija i transformacija hotelske industrije i industrije iznajmljivanja smještaja u Hrvatskoj. 

Najavljena suradnja predstavlja značajan iskorak u poboljšanju iskustva gostiju hotelskog segmenta, kao i segmenta privatnog smještaja. Kroz integraciju Turneo platforme za iskustva s robusnim Rentlio Property Management sustavom i Channel Managerom, hoteli su u mogućnosti ponuditi gostima pomno odabrana lokalna iskustva, kao i preporuke za aktivnosti i prije samog dolaska u destinaciju.

Hoteli žele svojim gostima ponuditi personalizirano iskustvo koje nadilazi samo mjesto za spavanje. Besprijekornom integracijom PMS sustava i pomno odabranim izborom lokalnih aktivnosti, pružamo im jednostavno rješenje koje stvarno donosi rezultate”, ističe Marko Mišulić, osnivač Rentlia.

Sofisticirani Rentlio PMS omogućuje hotelima da se povežu s gostima putem automatizirane e-mail komunikacije (predefinirani e-mail predlošci) od trenutka kada naprave rezervaciju te tijekom različitih faza njihovog boravka, kao i prije no što naprave check-in. Sada, zahvaljujući integraciji s Turneom, komunikacija uključuje i ponude aktivnosti i iskustva koja gosti mogu rezervirati, a koja su prilagođena svakom pojedincu te im na taj način pomažu u planiranju putovanja.

Po prvi puta, hoteli mogu gostima pružiti prikladan i pouzdan način rezerviranja željenih aktivnosti na jednostavan i siguran način – online, unaprijed i u vrijeme koje njima najviše odgovara. U isto vrijeme, hotel dobiva vrijedne informacije i podatke koji nude dublje razumijevanje preferencija gostiju, što je dobitna kombinacija za zadovoljstvo gosta, stvaranje lojalnosti i ostvarivanja boljih poslovnih rezultata i prihoda.

„Hotelijeri moraju danas razumjeti potrebe i želje svojih gostiju kako bi mogli kreirati i plasirati kvalitetnije marketinške i prodajne kampanje, personalizirati svoje usluge i na kraju izaći kao pobjednici na današnjem konkurentnom tržištu“, navodi Matija Marijan, suosnivač Turnea.

Partnerstvo Turnea i Rentlija je posebno uzbudljivo s obzirom da iza obje kompanije stoje hrvatski osnivači. Sada hotelijeri i iznajmljivači mogu birati pružatelje tehnologije koji su među najboljima na svijetu u onome što rade, a istovremeno imaju duboko razumijevanje lokalnog i regionalnog tržišta. 

„Želimo Hrvatsku predstaviti svijetu kao globalnu destinaciju. Naši kombinirani alati nude hotelijerima i iznajmljivačima priliku da naprave korak više od samo prodaje soba ili kreveta i da umjesto toga gostima pokažu najbolje od onoga što njihova destinacija može ponuditi”, dodaje Marijan.


Postavljanje je jednostavno, bez obzira na veličinu poslovanja, što znači da svi pružatelji usluge smještaja mogu sada unaprijediti svoju ponudu, privući veći broj gostiju i poboljšati njihovo zadovoljstvo. U konačnici, to je ono što je potrebno za kontinuirani rast Hrvatske kao jednog od vodećih igrača u globalnom turizmu.

„Ova suradnja odražava našu zajedničku predanost unaprjeđenju tehnologija putovanja i upravljanja smještajem i promicanju Hrvatske na globalnoj sceni. Kombinirajući naprednu tehnologiju, zajedno osnažujemo hotele da nadmaše očekivanja gostiju”, navodi Mišulić.

Integrirano rješenje uvedeno je kod nekolicine pilot partnera i već sada daje fantastične rezultate. Svi zainteresirani mogu se prijaviti i pridružiti se listi klijenata koji čekaju pristup integraciji, a koji će im biti dostupan kasnije ovog mjeseca.

Tuneo & Rentlio

Turneo je vodeća svjetska platforma za iskustva za hotele. Platforma nudi potpunu kontrolu nad svakim aspektom ponude hotelskih iskustava – od marketinga do upravljanja.

Rentlio je cjelovito rješenje i globalno priznat sustav za upravljanje svim vrstama smještajnih jedinica. Kroz Rentlio se upravlja s više od 13,000 smještajnih jedinica u više od 40 zemalja svijeta. 

Izvor i foto: 404

Objavljeno 20. veljače 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.