Zagreb, 16. svibnja 2024. (GIA) – U velikom razvoju za gaming industriju, Friendly Fire je finalizirao potpisivanje Master Franšiznog Ugovora za razvoj Slovenije. Ova ekspanzija označava petu državu u kojoj će inovaMvni lanac gaming kafića poslovaM, dodatno učvršćujući svoju globalnu prisutnost.

Ova objava slijedi nakon uspješne godine za Friendly Fire, koja je uključivala otvaranje prve poslovnice u Meksiku. Meksička podružnica trebala bi se značajno proširiti, s planiranih ukupno 30 poslovnica.

Dodatno, tvrtka je ostvarila izvanredan uspjeh u Hrvatskoj, gdje je ove godine otvoreno pet novih poslovnica koje su bile ponuđene na tržištu te rasprodane u rekordnih 90 dana.

David Kosir je istaknuo kako su pregovori za Sloveniju trajali mjesecima, uključujući razgovore s nekoliko potencijalnih Master Franšizera. Na kraju je Master Franšiza dodijeljenapartneru koji je pokazao zajedničku viziju i usklađenost s kulturom Friendly Fire branda. Prva poslovnica u Sloveniji očekuje se da će biM otvorena u trećem kvartalu ove godine, a vrlo brzo nakon toga slijedit će još dvije poslovnice.

Strategija Friendly Firea usmjerena je na pružanje jedinstvenog gaming iskustva koje kombinira visokokvalitetne gaming sadržaje s vibrantnom društvenom atmosferom. Pomoću vlastitog softvera baziranog na AI-u, Friendly Fire je uspio pronaći kariku koja je nedostajala za skaliranje gaming cafe formata. Ovaj pristup se pokazao iznimno uspješnim među gaming entuzijastima diljem svijeta, što je dovelo do brzog širenja tvrtke. Friendly Fire je vjerojatno rješenje ili protuotrov za mlade generacije koje se otuđuju od društvenog života kroz gaming, jer se u Friendly Fire-u upravo događa socijalizacija i zabava uz gaming.
Gledajući unaprijed, Friendly Fire je u aktivnim pregovorima za ulazak na nekoliko novih tržišta. Suosnivač Andrija Čolak izjavio je: “Uzbuđeni smo zbog potencijala novih zemalja u koje planiramo ući, iskreno vjerujem da bi ove godine mogli podjeliM još velikih vijesti vezano uz širenje Friendly Fire branda. Cilj nam je nastaviti širiti naš brand i pružiti jedinstveno gaming iskustvo na globalnoj razini.”

Ekspanzija Friendly Firea u Sloveniju nije samo poslovni potez, već i dokaz rastuće popularnosti i potražnje za gaming kafićima. Sa svojim jedinstvenim spojem gaminga i zajednice, Friendly Fire je spreman postaviti nove standarde u industriji.

Izvor i foto: CFCG/Friendly Fire

Objavljeno 16. svibnja 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.