VARAŽDIN/ZAGREB, 19. listopada 2021. (GIA) – Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić uručio je nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije. Nagradu učenicima IMAM ŽICU! Hrvatska elektroprivreda od 1995. godine dodjeljuje nagradu učenicima osnovnih i srednjih škola za područja matematike, fizike i elektrotehnike. Do sada je podijeljeno ukupno 859 nagrada.

Čestitajući okupljenim učenicima, ali i svim drugim dobitnicima nagrade i njihovim mentorima, Frane Barbarić je poručio: „HEP je u stalnoj potrazi za novim kvalitetnim radnicima, posebno mladima koji mu mogu donijeti nova znanja i inovativnost. Time želimo pomoći stvaranju baze stručnjaka koji će imati priliku zaposliti se i ostati u Hrvatskoj i tako se uključiti u razvoj hrvatskog gospodarstva. Za to imate puno prilike i ovdje, u svojoj županiji.Bilo bi nam drago da netko od vas izabere HEP za mjesto gdje će započeti i razvijati svoju karijeru, ovdje u svome kraju ili bilo gdje u Hrvatskoj. Nastavite vrijedno učiti i napredovati, a vašim nastavnicima želim da nastave stvarati ovakve izvrsne učenike i kvalitetne mlade osobe“.  

Za školsku godinu 2020./2021. HEP je dodijelio 40 novčanih nagrada u iznosu od 3.000 kuna. Dobitnici su učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike, fizike i izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike te prvoplasirani učenici na natjecanju srednjih strukovnih škola u disciplini Električne instalacije. Uvažavajući postojeće epidemiološke mjere i preporuke, ni ove godine, drugi put u četvrt stoljeća dugoj povijesti nagrade, nije održana uobičajena javna svečana dodjela za dobitnike iz čitave Hrvatske, već su učenici tijekom ovoga mjeseca pojedinačno u sjedištu HEP-a u Zagrebu preuzimali svoje nagrade. Stoga je središnji događaj dodjele HEP-ove nagrade učenicima IMAM ŽICU! za školsku godinu 2020./2021., s manjim brojem sudionika održan u Varaždinu, koji je izabran za mjesto održavanja svečanosti jer nakon zagrebačkih škola, najviše  dobitnika, njih pet, dolazi iz Varaždinske županije.

HEP-ova nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. HEP je tvrtka koja primarno ovisi o znanjima i vještinama iz područja tehničkih i prirodoslovnih znanosti. Još prije dva-tri desetljeća bio je primjetan pad popularnosti tih predmeta kod učenika, te je HEP stoga odlučio ustanovljenjem nagrade učenicima na simboličan način skrenuti pozornost na taj problem te one najtalentiranije i najvrjednije učenike dodatno potaknuti na napredak u tim područjima.

Izvor: HEP Foto: HEP

Objavljeno 19. listopada 2021. Sva prava pridržana ©poslovniFM