Zagreb, 19. listopada 2021. (GIA) – AMBIENTA, 48. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održat će se od 21. do 24. listopada na Zagrebačkom Velesajmu.

Salonom AMBIENTA Zagrebački velesajam d.o.o. nakon 18 mjeseci zabrane rada pokreće sajamsku poslovnu aktivnost planiranu do lipnja iduće godine, istaknuto je na današnjem predstavljanju sajma.

Sa sadržajnim fokusom na unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji, Salon je odlično mjesto za inspiraciju u uređenju doma kao i za redizajn postojećih prostora. Povrh svega posebna cjelina – Design Zona predstavlja dizajnerske novitete u izradi namještaja, dok prateća izložba umjetnina –  Art Fair Zagreb donosi umjetničku nadogradnju djelima slikara, kipara i fotografa. U sklopu Salona posebno je zastupljen i Horeca, segment industrijskog programa opreme.

Tatjana Operta, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša istaknula je kako će „Grad Zagreb i dalje pomagati Ambientu kao i druge projekte koje radi Zagrebački velesajam. Velesajam počinje ponovo disati i mislim da je to velika stvar“, poručila je.

„Ambienta je pozicionirana kao utjecajno okupljalište subjekata iz drvno prerađivačke industrije i industrije namještaja: proizvođača, stručnjaka, dizajnera, arhitekata, znanstvenika, poslovnih ljudi, trgovaca, specijaliziranih medija, ali i krajnjih potrošača.“, naglasila je Nada Banek, voditeljica Ambiente.

U paviljonu 5 na 6.500 kvadrata izložbenog prostora svoje proizvode i usluge prezentirat će 125 izlagača iz 9 zemalja.