Zagreb, 19. ožujka 2021. (404) – Protekla je godina bila izuzetno uspješna u pogledu prodaje nosivih uređaja koji su sve traženiji među potrošačima. Prema najnovijem izvješću kompanije IDC, Huawei je globalno trenutno rangiran na 3. mjestu te je najdinamičniji igrač na tržištu u 2020. godini. Tvrtka je predvodila rast prodaje s porastom od 50,7 posto, uz prodaju čak 43,5 milijuna nosivih uređaja.

„Najnoviji tržišni podaci u četvrtom tromjesečju 2020. godine potvrđuju da radimo kvalitetno. U perspektivi naše regije, fitnes narukvice i pametni satovi su generirali najveći tržišni udio u segmentu potrošačke elektronike i zauzeli prvo mjesto. U Hrvatskoj smo prema prodajnim podacima postali vodeći brand u ovoj kategoriji, što nam daje optimizam s kojim gledamo na budućnost“, istaknuo je Amir Afgan, direktor prodaje Huaweija za hrvatsko tržište.

Procvatom tržišta nosivih uređaja, Huawei neprestano ulaže napore da dodatno ojača svoju poziciju, a 2020. je bila prekretnica za postizanje tog cilja. Pored najvećeg rasta prodaje nosivih uređaja na tržištu od 50,7 posto, tvrtka je pokazala posvećenost istraživanju i razvoju otvaranjem Huawei Health Laba. Intuitivna rješenja i visokokvalitetni nosivi uređaji za Huawei su rezultirali rastućim interesom potrošača i brojnim pohvalama recenzenata i stručnjaka.

Donedavno su se nosivi uređaji smatrali tehnološkim uređajima, a danas su postali neizostavan dio svakodnevnog života. Tržišni podaci pokazuju snažan rast ovog segmenta u vrijeme pandemije, a zamijećeno je i povećanje fizičke aktivnosti koje ljudi samostalno obavljaju. U proteklih godinu dana Huawei se sa svojim vrhunskim uređajima pokazao kao lider u rastu prodaje u kategoriji nosivih uređaja.

Kompanija nastavlja svoju dugoročnu strategiju koja se temelji na kontinuiranom ulaganju u tehnološke inovacije i istraživanje. Samo u 2019. tvrtka je uložila 15,3 posto prihoda – ili više od 20 milijardi dolara, natrag u istraživanje i razvoj, a tijekom posljednjeg desetljeća preko 92 milijarde dolara. Kao inovacijski orijentirana tvrtka, Huawei ima više od 96.000 zaposlenika u istraživanju i razvoju, 14 istraživačkih centara i 36 zajedničkih inovacijskih centara širom svijeta.

Novootvoreni Huawei Health Lab dom je novih ideja i vodećih nosivih proizvoda na tržištu. Riječ je o najvećem laboratoriju za zdravstvenu i sportsku znanost kojim upravlja Huawei, kombinirajući dva područja: eksperimentalno ispitivanje pouzdanosti svih pametnih nosivih proizvoda te profesionalna sportska zdravstvena analiza.

Što se tiče područja ispitivanja pouzdanosti hardvera, Huaweijevi pametni nosivi proizvodi prolaze kroz 25 različitih testova izdržljivosti. Samo oni proizvodi koji prežive ovaj rigorozni program testiranja su na kraju lansirani i isporučeni potrošačima.

Huawei pametni satovi, kao i njihova FreeBuds serija slušalica, su kompatibilni sa svim Android i iOS uređajima. Korisnici ih mogu jednostavno upariti sa svojim telefonom preuzimanjem Huawei Health ili AI Life aplikacije iz predinstaliranih trgovina na njihovim uređajima.

Osim nosive opreme visoke klase, tvrtka je svoj fokus preusmjerila na premium segment pametnih telefona, dodatno pojačavši svoje vodstvo u području mobilne fotografije. To potvrđuje i nova DXOMark ljestvica koja vrlo visoko ocjenjuje i tehničke i fotografske mogućnosti najnovijeg flagshipa Mate 40 Pro, uz ukupnu ocjenu od 136 bodova, ocjenjujući ga kao najbolji mobilni uređaj za snimanje fotografija i videa trenutno dostupan na tržištu.

Posebna ponuda u sklopu Huawei mjeseca zdravlja

Huawei je u ožujku predstavio niz aktivnosti namijenjenih poboljšanju zdravlja svojih korisnika. Kako bi ih potaknuli da aktivno dočekaju početak proljeća, u kompaniji su spremili posebnu promotivnu ponudu svojih vrhunskih pametnih nosivih uređaja. Do kraja ožujka je kod odabranih prodajnih partnera moguće ostvariti popust od 25 posto na Watch GT 2 u izdanjima 46 mm Sport, 46 mm Classic i 42 mm. Vrhunski Watch GT 2 Pro snižen je s 2.399 kn na 1.999 kn, dok se Watch Fit može nabaviti po cijeni od 699 kn, dok je prethodna cijena bila 899 kn.  Više informacija o promotivnoj ponudi Huawei pametnih satova moguće je pronaći na službenoj web stranici