Zagreb, 24. svibnja 2023. (GIA) – U Hotelu Esplanade u Zagrebu jučer, 23. svibnja, održana je velika konferencija za medije na kojoj je predstavljeno najnovije izdanje događanja Gem Set Hrvatska, humanitarnog teniskog turnira Zaklade Marin Čilić. Ovom prilikom OTP banka d.d. se pridružila kao sponzor Zakladi podržavajući projekt izgradnje multifunkcionalnog sportskog igrališta u zaleđu Zadra.

OTP banka d.d. se, posvećujući veliku pažnju i aktivnosti društveno odgovornom djelovanju, odlučila pridružiti gospodarskim subjektima koji podržavaju rad Zaklade našeg proslavljenog tenisača Marina Čilića koja čvrsto vjeruje da kroz odgovarajuću potporu, predan rad i snažnu vjeru u sebe, svako dijete može ostvariti svoj puni potencijal i ostaviti veliki trag u društvu.

Nakon što je 2020. godine pokrenut veliki donacijski projekt OTP Zaokruži putem kojeg banka zajedno s partnerom Mastercardom i klijentima donira dva dječja odjela u bolnicama širom Hrvatske doprinoseći boljoj zdravstvenoj skrbi naših najmlađih, preko deset godina stipendira studente lošijeg imovinskog stanja te putem natječaja odabire najbolje studente sportaše u Hrvatskoj i dodjeljuje im stipendiju potičući sportsku i akademsku izvrsnost, priključivanje djelovanju ove Zaklade došao je kao najprirodniji mogući sljedeći korak.

Postulati po kojima zaklada djeluje u potpunosti su u skladu s društveno odgovornim djelovanjem OTP banke d.d.: „Kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, Zaklada pruža djeci i mladima potporu i osigurava financijsku podršku kako bi istražili svoj potencijal, otklonili prepreke koje se nalaze na putu do njihovih uspjeha i pretvorili svoje snove u stvarnost.“

Do sada su dodijeljene 102 stipendije, obnovljeno je šest školskih laboratorija, a u sklopu projekta Gem Set Hrvatska sagrađena su i četiri školska multifunkcionalna igrališta.

Najveći projekt zaklade je Gem Set Hrvatska kada 30 najvećih sportaša Hrvatske igra teniski turnir u humanitarne svrhe. Prošli  turnir se događao u razrušenoj Petrinji, a ove godine stiže u Zadar 16. i 17. srpnja sa svrhom izgradnje multifunkcionalno sportskog igrališta u zaleđu Zadra.

Uvijek pokušavamo doprinijeti boljem društvu u svim sredinama gdje poslujemo, a posebno smatramo da je poticajna okolina i uvjeti za razvoj i obrazovanje djece najbitniji zadatak svakog društva. Naravno, uz poboljšanje uvjeta zdravstvene skrbi. Kako je upravo bolnica u Zadru ove godine dio našeg donatorskog programa OTP Zaokruži kojim ćemo doprinijeti boljim uvjetima na dječjem odjelu, posebno me veseli što se i ovaj humanitarni turnir događa upravo ovdje, u mom Zadru gdje živim već preko 17 godina i smatram ga svojim  gradom. OTP banka se od svog dolaska u Hrvatsku rasla i razvijala zajedno sa Zadrom i pokušavamo biti dijelom svih značajnih zbivanja ovoga grada i njegovih stanovnika. Ponosan sam što će i naš doprinos omogućiti uspješno održavanje jednog ovakvog spektakla sporta i humanosti upravo u Zadru!“ istaknuo je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke, prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora sa Zakladom Marin Čilić.

Naš proslavljeni tenisač Marin Čilić, čije ime nosi Zaklada, je tom prigodom izjavio: “U OTP banci smo prepoznali hvalevrijednog partnera na putu Zaklade gdje svi zajedničkim snagama čvrsto vjerujemo da svako dijete posjeduje neograničen potencijal. Vjerujem da će mnogima zahvaljujući ovakvim poticajima biti ostvarena želja da na terenu otkriju svoj punu snagu i na taj način, vjerujem – ostvare svoje snove.”

Izvor i foto: OTP banka

Objavljeno 24. svibnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.