Zagreb, 27. rujna 2023. (GIA) – Od 26. do 28. rujna, Zagreb postaje sjedište inovatorstva. Druga najstarija izložba inovacija u svijetu i druga najveća europska izložba inovacija privukla je 450 izložaka iz 23 države. 

Oni će svoje inovacije izložiti na Zagrebačkom velesajmu u već spomenutom terminu. Osim izložbenog karaktera Inova nudi i onaj poslovni, u kojem će domaći inovatori i poduzetnici u razgovorima s inozemnim kolegama tražiti put i plasman svojih proizvoda na eminentna svjetska tržišta. 

47. Hrvatski salon inovacija – INOVA 2023. i 19. Izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova – Budi uzor 2023. održat će se na Zagrebačkom velesajmu u Kongresnoj dvorani.

Na Zagrebačkom velesajmu nakon nekoliko godina ponovno je otvorena Inova. Riječ je o drugoj najstarijoj svjetskoj izložbi i drugoj najvećoj europskoj izložbi. Inovatori iz cijeloga svijeta svoje inovacije složili su u Kongresnom centru na Zagrebačkom velesajmu. Osim izložbenog karaktera Inova nudi i onaj poslovni, u kojem će domaći inovatori i poduzetnici u razgovorima s inozemnim kolegama tražiti put i plasman svojih proizvoda na eminentna svjetska tržišta.

“Inova nikada veća i nikada bolja, imamo 450 izložaka iz 23 zemlje svijeta. Nagrađujemo ideje i inovacije u petnaest kategorija. Iznimno smo sretni što su s nama opet mladi studenti i učenici iz Ukrajine. I ove godine stigli su u trideset tročlanoj delegaciji sa sjajnim inovacijma. Kako smo mi sretni da su oni ovdje, isto je i s njihove strane. Upravo zbog cijele situacije pripremili smo im brojne aktivnosti u Zagrebu. Ovdje su tradicionalo i naši prijatelji s Tajvana iz SAD-a, Azije, mnoštvo inovacija iz Europe. Posebno nas vesele uspjesi domaćih inovacija. Svakako ovdje treba izdvojiti sjajne izlagače poput Dok-inga, Citusa i brojnih drugih. Imamo i veliki broj novih, domaćih kompanija koje se prvi puta prezentiraju na ovakvoj izložbi, na što smo iznimno ponosni. Na ovogodišnjoj Inovi nikad više znanstvenih inovativnih projekata sa šest sveučilišta iz Zagreba i dva sveučilišta iz Osijeka. Obuhvatili smo inovatore gotovo od vrtićke dobi do fakulteta. Osim predstavljanja inovacija ovo je mjesto komercijalnih sastanaka, gdje će naši, ali i strani inovatori i poduzetnici razgovarati o iskustvima, razmijeniti kontakte i na taj način pokušati svoje uratke predstaviti na brojnim tržištima. Bit će ovdje u organizaciji našeg partnera iz Osijeka, Tera Tehnopolis B2B sastanaka, kao i natjecanje u studentskim poslovnim planovima. Uistinu ovogodišnja Inova nudi za svakoga ponešto, sjajna je ovo prilika vidjeti domaću i stranu pamet na jednom mjestu”, izjavio je Neven Marković iz Saveza inovatora Zagreba.

Izvor: Savez inovatora Zagreba

Objavljeno 27. rujna 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.