Zagreb, 21. prosinca 2023. (GIA) – Luka Modrić, novi ambasador Lino Lade,još je jednom dokazao dobro znano umijeće asistiranja i zajedno s Podravkom napunio novootvorenu Banku hrane zagrebačkog Crvenog križa. Ususret blagdanima, proslavljeni hrvatski nogometaš i Podravka donirali su Lino Lada i druge Podravkine proizvode. Djelatnici Crvenog križa u Zagrebu su, zajedno sa zaposlenicima Podravke, pripremili pakete za korisnike, a putem video poruke svima se obratio i Modrić, rekavši kako mu je uvijek zadovoljstvo pomagati onima koji su se našli u teškim životnim okolnostima i kojima je potrebna pomoć.

Banka hrane u Zagrebu otvorena je u listopadu ove godine s ciljem osiguravanja kontinuirane potpore u hrani socijalno ugroženim građanima. Riječ je o sveobuhvatnom projektu koji je, kako kažu u Gradskom društvu Crvenog križa u Zagrebu, bio logičan korak u daljnjem razvoju njihovih aktivnosti i dugogodišnjem pomaganju građanima.

„Puno građana živi na rubu siromaštva i oni zaista trebaju našu podršku. Donacijom prehrambenih namirnica našoj Banci hrane pomažete pojedincima i obiteljima slabijeg imovinskog stanja i činite dobro djelo. Zahvaljujemo Podravki i Luki Modriću što su prepoznali naš rad i odlučili donirati što će, vjerujemo, potaknuti i druge da nas podrže. Ovim bogatim paketima Podravkinih proizvoda našim korisnicima zajedno smo uljepšali blagdane i kraj godine“, rekao je Petar Penava, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa u Zagrebu.

Djelatnici zagrebačkog Gradskog društva Crvenog križa i Podravkini zaposlenici pakete su zajednički nakon pakiranja odmah podijelili korisnicima Banke hrane. Među Podravkinim volonterima bila je i Petra Kralj, direktorica Poslovnog programa Kremni namazi i slastice: „Svjesni smo da, nažalost, postoji mnogo onih koji si ne mogu priuštiti ni sve ono što im je potrebno, a kamoli nešto više od toga i neka posebna zadovoljstva i užitke za blagdane. Zato nam je drago da svojim proizvodima i tim našim sugrađanima možemo uljepšati blagdane. Briga za zajednicu jedna je od ključnih stavki našeg poslovanja, a Crveni križ sa svojom Bankom hrane podržava sve ono za što se i mi zalažemo. Bilo nam je zadovoljstvo pomagati danas zaposlenicima zagrebačkog Crvenog križa, a zahvalnost i radost korisnika kojima smo pomogli svima nama je najljepši ovogodišnji poklon“.

Izvor i foto: Podravka

Objavljeno 21. prosinca 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.