Zagreb, 23. veljače 2024. (GIA) – Na današnjoj 80. izbornoj Sjednici Vijeća članova za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca u narednom trogodišnjem mandatu izabran je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska. Za novog člana Izvršnog odbora HUP-a izabran je Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaopreme.

“Hvala svima na podršci. HUP će nastaviti poduzimati aktivnosti i zagovarati politike na olakšanju poslovanja i jačanju konkurentnosti hrvatskih poduzeća. Kao jedini reprezentativni predstavnik poslodavaca težit će boljem socijalnom dijalogu te i dalje biti ključni dionik u hrvatskom gospodarstvu. Postojeći i budući prioriteti HUP-a su porezno i neporezno rasterećenje poduzetnika, unaprjeđenje radnih odnosa i osiguravanje talenta potrebnih hrvatskom gospodarstvu, smanjenje inflacije općenito, kvalitetnije korištenje EU fondova, sustavno rješavanje demografskih problema kao i unaprijeđenije obrazovnog i pravnog sustava te cijeli niz ciljeva pojedinih granskih udruga. HUP će prilagođavati svoje prioritete interesima granskih udruga i članova. Želimo biti još brža i utjecajnija udruga u interesu svih članica”, poručio je novi stari predsjednik HUP-a, Mihael Furjan. 

Na istoj sjednici Vijeće članica izabralo je i novog člana Izvršnog odbora HUP-a, Sergia Galošića.

“Izvršni odbor je u zadnjem mandatu radio jako dobar posao. Radujem se angažmanu u Izvršnom odboru jer su teme kojima ćemo se baviti od iznimne važnosti za hrvatsko gospodarstvo”, poručio je Galošić. 

Izvor i foto: 404/HUP

Objavljeno 23. veljače 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.