Zagreb, 4. travnja 2023. (GIA) – Nadzorni odbor Podravke d.d. na svojoj je današnjoj sjednici potvrdio revidirane financijske izvještaje Grupe Podravka i Podravke d.d. za 2022. godinu.

Grupa Podravka u 2022. ostvarila je 5,03 milijarde kuna prihoda, odnosno više od 395,3 milijuna kuna ili 8,5% više nego godinu prije. Rasla je i neto dobit i to za 19,5%, a iznosila je 369,6 milijuna kuna.

Osim odličnih rezultata, Podravka je tijekom prošle godine aktivno radila i na poboljšanju plaća i primanja radnika koja su u prosincu 2022. bila za 18% veća u odnosu na prosinac 2021. Također, sve stavke iz Strategije poslovanja od 2021. do 2025. odvijaju se prema planu, a samo prošle godine Grupa Podravka realizirala je investicije ukupne vrijednosti od 396 milijuna kuna, što je više nego dvostruko u odnosu na 2021.

„Za ovakav rezultat trebalo je puno znanja, sposobnosti i iznimnog angažmana svih članica Grupe, svih poslovnih segmenata, kao i svih zaposlenika. Unatoč svim izazovima, ustrajali smo u provođenju investicijskog ciklusa zacrtanog Strategijom razvoja Grupe. Također, Podravka je prošle godine u dva navrata povećavala plaće i primanja svojih zaposlenika, a obilježili smo i 75 godina poslovanja. Pred nama je još jedna godina puna neizvjesnosti, no naša snažna pozicija omogućuje nam da se brzo prilagođavamo promjenama, usporedno realizirajući strateške ciljeve koji uključuju velika ulaganja, dovršetak važnih investicija te ustrajnost u provođenju naše nove strategije održivosti“, rekla je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Nadzorni odbor prihvatio je i prijedlog za isplatu dividende od 2,65 eura po dionici. Konačna odluka o isplati dividende donijet će se na Glavnoj skupštini Podravke d.d. koja će se održati 17. svibnja.

Izvor i foto: Podravka

Objavljeno 4. travnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.