Zagreb, 13. listopada 2022. (GIA) – Neos, tvrtka specijalizirana za tehnološki napredna IT rješenja, preuzima vlasništvo nad zagrebačkom kompanijom Inovativni trendovi.

Ranije ove godine, a radi osnaživanja pozicije na tržištu, udružili su se Neos i SV Group. Akvizicijom IT kompanije Inovativni trendovi d.o.o. nastavlja se proces okrupnjavanja te kreiranja još jače sinergije na putu prema regionalnom liderstvu u IT sektoru.

Ovime broj zaposlenih Prosperus Technology Group platforme kojom upravlja Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth raste na 150, uglavnom visokoobrazovanih softverskih inženjera.     

„Ova akvizicija prirodan je nastavak korporativnog udruživanja započetog s SV Groupom“, izjavio je Davorin Capan, član Uprave te CEO Neosa i SV Groupa. „Još u svibnju najavili smo nove akvizicije, i ovo je prva od njih. Pridruživanjem Java/Kafka stručnjaka kompanije Inovativni trendovi osnažujemo našu Software Engineering vertikalu s ciljem snažne i kvalitetne suradnje na nadolazećim projektima.“

„Izuzetno nam je drago što smo postali dio IT grupe koja kontinuirano potvrđuje svoju poziciju regionalnog lidera u IT sektoru, kako suradnjom s istaknutim klijentima i partnerima, tako i radom na zapaženim projektima, rekao je Ivan Turčinović, direktor Inovativnih trendova.

Kontinuirano okrupnjavanje s Neosom na čelu nastavlja osiguravati stabilnost i profit klijentima iz financijskog sektora, osiguranja, telekomunikacija i javnog sektora.

Izvor: Millenium promocija

Objavljeno 13. listopada 2022.