Split, 18. ožujka 2021. (Impressum) –  Bobis, dalmatinski lider u pekarsko-slastičarsko proizvodnji i jedna od najznačajnijih hrvatskih tvrtki u toj djelatnosti, otvorio je i pustio u rad novu tvornicu u Solinu, danas 18.ožujka 2021. godine.

Ovo je jedan od najznačajnijih događaja u povijesti tvrtke utemeljene davne 1949. godine, čije je ime jedno od prepoznatljivih splitskih i dalmatinskih brandova s dugom tradicijom.

Vrijednost ove značajne investicije je preko 150 milijuna kuna, a sredstva su uložena u izgradnju i opremanje nove tvornice, te adaptaciju stare upravne zgrade.

Novi proizvodni kapaciteti se prostiru na dva kata u ukupnoj korisnoj površini od 13.200 četvornih metara. Temeljni cilj u realizaciji ovog važnog ulaganja je modernizacija i automatizacija proizvodnih procesa uz istovremeno zadržavanje tradicionalnih metoda proizvodnje koji jamče kvalitetu finalnih proizvoda, pri čemu su primjenjivani najsuvremeniji tehnički, tehnološki i higijenski standardi, te standardi zaštite na radu, što novu tvornicu „Bobis“ čini jednom od najmodernijih u regiji.

Ključna strateška odrednica „Bobisa“ je primjena tradicionalnih metoda i receptura proizvodnje kao jamstva kvalitete finalnih proizvoda, pri čemu se „Bobis“ profilira kao „kraft“ pekara kojoj je fokus proizvodnja zdravih proizvoda bez aditiva uz primjenu prirodnih kvasaca, koja su suštinski otklon od industrijskog pristupa pekarskoj i slastičarskoj proizvodnji.

Proizvodni kapacitet nove tvornice je preko 60 milijuna proizvoda godišnje, a u dogledno vrijeme je planirano širenje kapaciteta za dodatnih 40-50 milijuna proizvoda na godinu. Ukupni proizvodni asortiman se sastoji od 400 pekarskih i slastičarskih artikala, sa mogućnostima širenja asortimana kroz nove proizvode i inovacije, po čemu je „Bobis“ poznat još od svoga utemeljenja.

Bobis je danas tvrtka sa 67 vlastitih prodajnih mjesta, a proizvodi su dostupni i u prodajnom mreži Tommy-ja, vodećeg maloprodajnog lanca na jadranskoj obali.

Tvrtka zapošljava 600 radnika koji ključno doprinose poslovnom rezultatu, a u čiji razvoj kontinuiramo ulažemo. Također, „Bobis“ raspolaže i sa respektabilnim logističkim kapacitetima te vlastitim voznim parkom za distribuciju i dostavu. „Bobis“ već nekoliko godina posluje u okviru „Tommy grupe“ koja je u vodeći i najznačajniji poslovni sustav u Dalmaciji, sa relevantnom pozicijom i u nacionalnim okvirima.