Zagreb, 18. ožujka 2022. (GIA) – U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu – Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca (koji se obilježava od 21. do 27. ožujka) nastavlja s brojnim aktivnostima za škole. Kako radionice unazad dvije godine nije bilo moguće provoditi u školama, razvijamo nove inicijative s ciljem visoke razine uključenosti i informiranosti mladih u području financijske pismenosti.

Ove godine Privredna banka Zagreb u suradnji s Kviz udrugom Šibenik, pripremila je edukativni nagradni kviz zabavnog formata za srednjoškolce koji će im pomoći unaprijediti znanje o financijama. Online kviz održat će se 24. ožujka, a razredi iz čitave Hrvatske mogu se prijaviti za sudjelovanje te je važno da prijavu ispuni mentor ili razrednik, dok će pobjednici kviza biti proglašeni 25. ožujka.

Osim za srednjoškolce, na PBZ YouTube kanalu ujedno je stalno dostupna video edukacija o štednji Cijena naših snova. Edukacija je namijenjena za djecu u dobi od šest do 10 godina, traje osam minuta te je s interaktivnim pristupom predviđen rad kroz cijeli školski sat kako bi djeca mogla izvršiti zadatke predložene u videu. Radionica govori o željama, potrebama i mogućnostima na zanimljiv i djeci prilagođen način te je kreirana kao pomoć profesorima u predstavljanju ove teme učenicima.

Dodatno, u suradnji s HGK održat ćemo četiri radionice za učenike srednjih škola o bankarskim pojmovima i financijskom poslovanju, a za studente Visokog učilišta Algebra održat ćemo ESG edukaciju i upoznati ih s temom održivog financiranja. Ujedno ćemo educirati i najmlađe te ćemo za predškolce DV Čigra održati radionicu Djeca i štednja

Izvor: Millenium promocija

Objavljeno 18. ožujka 2022. Sva prava pridržana ©poslovniFM