Zagreb, 25. lipnja 2020. (Apriori) – Agencija Apriori World koja organizira međunarodnu PRO PR konferenciju specijaliziranu na području odnosa s javnošću, ponovno započinje komunikaciju vezanu za istu. Naime, konferencija se trebala održati u ožujku ove godine, ali se odgodila za novi termin od 9. do 12. rujna 2020. u Podčetrteku u Termama Olimia.

„U posljednjih tridesetak dana kontaktirali smo sve naše predavače i dobili potvrde njihovog dolaska i sudjelovanja. Iako postoji određeni strah, život se mora nastaviti i mi kao stručnjaci za odnose s javnošću trebamo taj strah u ljudima pokušati potisnuti i razgovarati kako vidimo ulogu odnosa s javnošću u novonastaloj situaciji. S obzirom na to da postoje nove navike komunikacije i održavanje konferencija putem različitih online platformi, mišljenja su da nitko ne može zamijeniti emocije pogleda, govora tijela i razgovora s bilo kojom vrstom online komunikacije. Vjerujem da će se situacija s koronom smiriti i da mediji neće stvarati novi pritisak objavljujući kao na burzi neprestano brojeve o ljudima vezanih za koronu. Žao mi je što svakodnevno ne objavljuju brojeve o ljudima koji umiru od gladi ili imaju neke druge bolesti. Ne želim se upustiti u špekulacije, ali sve brojke o smrtnosti govore da su ovim virusom u većini pogođeni ljudi starije dobi, a novo zaraženi imaju blaže simptome. Očekujemo, kao i svake godine, i ove godine više od 200 sudionika koji će pod motom povezivanja u pokretu (Networking in motion) biti jači od korone i pronaći vremena za stjecanje novih znanja i poznanstava. Sve ovo predstavlja veliki stres. Možda je vrijeme za PRO PR konferenciju i vodeće terme u Sloveniji.“, izjavio je Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora PRO PR konferencije.

PRO PR konferencija ove godine predstavlja se s četiri radionice i 22 predavanja pod motom „Pomladimo odnose s javnošću, pomladimo sebe“ (Rejuvenate public relations, rejuvenate yourself). Ovaj moto podržava i novonastalu situaciju koja će promijeniti ljude, njihov način poslovanja i komunikaciranja, ali i industriju odnosa s javnošću na bolje. Prijave su u tijeku, a svi zainteresirani mogu više saznati na www.pro-pr.com.