Zagreb, 30. lipnja 2021. (404) – Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, investirao je u Stomatološku polikliniku Arena iz Zagreba, jednu od vodećih poliklinika u RH, te time ostvario svoje prvo ulaganje u dentalnom sektoru u RH.

Poliklinika Arena ima preko 60 visokostručnih i profesionalnih djelatnika iz svih grana stomatologije. PCP će zajedno sa osnivačima Poliklinike Arena, Marinom Srdjak i Srećkom Srdjak, nastaviti partnerski raditi sa ciljem daljnjeg unaprjeđenja i rasta poslovanja, koje uključuje i nove akvizicije komplementarnih poliklinika u RH i regiji. Na čelu Poliklinike Arena ostaje upravljački tim predvođen Srećkom Srdjakom, dr. med. dent, ravnateljem poliklinike.

“Privatni dentalni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima snažan potencijal rasta i razvoja. Polikliniku Arenu smo prepoznali kao izvrsnu  ustanovu koja pruža vrhunske  usluge po mjeri pacijenata, koristeći najmoderniju tehnologiju i materijale iznimne kvalitete. Poliklinika  Arena izgradila je odličan  tim profesionalnih djelatnika te zadnjih nekoliko godina ostvaruje značajne stope rasta poslovanja. Kroz partnerstvo sa osnivačima, PCP planira realizirati strategiju daljnjih ulaganja u konsolidaciju sektora privatnih stomatoloških usluga u RH,  i šire u regiji”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a.

Poliklinika Arena osnovana je prije 10 godina, a pacijentima nudi stomatološke usluge iz područja parodontologije, oralne kirurgije, protetike, endodoncije, ortodoncije i estetske stomatologije u 11 moderno opremljenih ordinacija.

”Stomatologija u Hrvatskoj je na visokoj razini, što je i prepoznato u široj regiji, iz koje nam dolazi sve više pacijenata. Investiciju PCP-a, kao prvu takvu investiciju u stomatološku polikliniku u Hrvatskoj, gledamo u kontekstu još jednog priznanja cijeloj struci, a onda i našem vrijednom radu. Investicija će nas još više ojačati i omogućiti dodatna ulaganja i u ljude i u opremu, kao i dodatan iskorak na tržištu”, izjavio je Srećko Srdjak, dr. med. dent, ravnatelj.

Investicija u Polikliniku Arena predstavlja drugu investiciju PCP-ovog fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), koji podržavaju Europski investicijski fond i Hrvatska banka za obnovu i razvitak u sklopu CROGIP programa.