Bellevue, Washington, London, 13. svibanj 2023. (GIA) – PwC, Microsoft i Icertis službeno su najavili novu stratešku suradnju koja će članovima uprava pružiti moćan, inovativan pristup upravljanju ugovorima vođen umjetnom inteligencijom koji omogućuje ubrzanu digitalnu transformaciju poduzeća.

Nova suradnja temelji se na snazi postojećih odnosa koje Microsoft ima s PwC-om i Icertisom. Nudi platformu koja sadrži informacije o ugovorima, a članovima uprava omogućuje stjecanje ključnih poslovnih uvida na temelju podataka iz ugovora koje mogu iskoristiti za automatizaciju poslovnih procesa od početka do kraja. Kao rezultat toga, članovi uprava ostvarit će značajne uštede troškova i smanjiti gubitak prihoda, uz veću vidljivost ispunjavanja obveza vezanih uz ESG, bolju usklađenost s propisima i upravljanje rizicima te veću transparentnost.

U prošlosti je upravljanje ugovorima često znao biti naporan i nepovezan proces koji je vodio do izoliranih i nedostupnih podataka. Umjetna inteligencija to rješava digitalizacijom procesa ugovaranja, od kreiranja ugovora do realizacije namjere ugovora kako bi se poduzećima pomoglo bolje snalaženje u današnjoj gospodarskoj klimi, što uključuje inflaciju i poremećaje u opskrbnom lancu. Kao partner u toj transformaciji, PwC će Icertis integrirati u rješenja koja nudi Microsoft Azure kako bi klijentima pomogao postići transformacijsku vrijednost u cijelom poduzeću.

„Ugovori utječu na sve razine neke organizacije, regulirajući prava i obveze svakog komercijalnog odnosa, od dobavljača do kupaca, partnera i zaposlenika”, rekao je Samir Bodas, glavni izvršni direktor i suosnivač Icertisa. „Suradnja između Microsofta, PwC-a i Icertisa kombinira vodeća stručna znanja o upravljanju ugovorima, umjetnoj inteligenciji i poslovnoj transformaciji dostupna na tržištu kako bi se ubrzala vrijednost za poslovne organizacije diljem svijeta.”

Neučinkovito upravljanje ugovorima može tvrtke stajati od 5-40 % vrijednosti ugovora, jer ne ostvaruju u potpunosti važna prava uključujući rabate, popuste na količinu i usklađenja cijena izazvana inflacijom.[1]

„Iz najnovijeg PwC-ovog globalnog istraživanja mišljenja predsjednika uprava znamo da 40 % predsjednika uprava misli da će morati transformirati svoju organizaciju kako bi za deset godina bila ekonomski održiva. Kako svijet postaje sve složeniji, tehnologija će igrati ključnu ulogu u stvaranju prilika za organizacije da izgrade povjerenje i ostvare trajne rezultate”, rekao je Bob Moritz, globalni predsjednik PwC-a. „Ova nova suradnja članovima uprava nudi jedinstvenu priliku provesti i iskoristiti pristup definiranju ugovara temeljenog na umjetnoj inteligenciji koji će potaknuti učinkovitost, povećati profitabilnost i smanjiti rizik.”

„Naša proširena suradnja s PwC-om i Icertisom urodit će inovativnim alatima i rješenjima, izgrađenima na Icertisovoj platformi za informacije o ugovorima, koju pokreće Microsoft Azure, a koja će promijeniti način na koji globalna poduzeća pristupaju podatcima u ugovorima i njihovoj analizi,” rekla je Nicole Dezen, članica uprave zadužena za partnere u Microsoftu. „Kako Icertis i Microsoft dalje integriraju generativnu umjetnu inteligenciju u definiranje ugovara, korisnici će ostvariti još veću produktivnost, poboljšati prihodovnu učinkovitost i potaknuti rast.”


[1] Beverly Rich. Harvard Business Review. How AI Is Changing Contracts. 12. veljače 2018. https://hbr.org/2018/02/how-ai-is-changing-contracts

Izvor: IM&C Foto: pixabay/Engin_Akyurt

Objavljeno 11. svibnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.