Zagreb, 28. travnja 2022. (GIA) – JANAF d.d. objavio je danas, 28. travnja 2022. godine Nerevidirane konsolidirane i nekonsolidirane financijske izvještaje za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2022. godine potvrđujući daljnju stabilnost poslovanja.

Društvo je u prvom kvartalu 2022. godine ostvarilo ukupne prihode u iznosu od 194,3 mil. kuna koji su veći od planiranih vrijednosti za 13,9%. U promatranom razdoblju ostvarena je bruto dobit u iznosu gotovo 83 mil. kuna i neto dobit u iznosu od 68 mil. kuna. Prihodi od temeljne djelatnosti Društva – transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, iznose 191,4 mil. kuna i veći su za 13,7% u odnosu na planirane iznose. U prvom kvartalu 2022. godine JANAF d.d. bilježi rast u poslovanju s inozemnim kupcima što pokazuju prihodi od prodaje u inozemstvu koji čine gotovo 66% poslovnih prihoda i veći su za 4,7% od ostvarenja prethodne godine. Na domaćem tržištu ostvareno je gotovo 64 mil. kuna prihoda od temeljne djelatnosti. Također, i u ovom promatranom poslovnom razdoblju, Društvo iskazuje iznadprosječne vrijednosti financijskih pokazatelja. Društvo je vlastitim sredstvima nastavilo ulaganja u spremnički prostor, cjevovod, objekte i drugu infrastrukturu, sustave nadzora i upravljanja te digitalizaciju poslovnih procesa.

Rezultati poslovanja Jadranskog naftovoda u prvom kvartalu tekuće godine još jednom potvrđuju uspješnost strateškog promišljanja Uprave, koja je pravodobno poduzela sve mjere potrebne za osiguravanje tržišne stabilnosti kompanije. Kao dio strateške okosnice hrvatskog energetskog sektora i ključni igrač u širem regionalnom okruženju, JANAF i ove godine već u prvom tromjesečju postavlja dobre temelje za još jednu dobru godinu u poslovanju. Uz snažno povjerenje naših partnera i klijenata te stabilnu reputaciju i dobar ugled među globalnim tržišnim kompanijama, sigurni smo kako ćemo i do kraja tekuće godine nastaviti stvarati novu vrijednost za naše vlasnike i širu društvenu zajednicu u kojoj djelujemo“, ističe Uprava JANAF-a d.d.

Izvor: Janaf

Objavljeno 28. travnja 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM