Zagreb, 20. kolovoza 2020. (Media val) – Mastercard i TransferWise najavili su proširenje partnerstva kako bi omogućili izdavanje kartica na bilo kojem tržištu na kojem je Mastercard prihvaćen, a TransferWise licenciran. Mastercard surađuje s globalnom tehnološkom tvrtkom TransferWise od trenutka izdavanja prve debitne Mastercard kartice u Europi 2018. godine. Od tada do danas TransferWise je izdao preko milijun Mastercard kartica diljem svijeta.

TransferWise i Mastercard u ovom su trenutku partneri u zemljama diljem Europe, Sjedinjenih Američkih Država, Singapura, Australije i Novog Zelanda, a do kraja godine će proširiti svoje poslovanje i na Japan. Ovo širenje odnosa otvorit će tržišta u gotovo svim zemljama svijeta.

Vizija kompanije TransferWise je svojim multi-valutnim računom bez granica zamijeniti skupo međunarodno bankarstvo kakvo smo poznavali do sada. Klijenti kompanije TransferWise su u pravilu iseljenici, turisti, freelanceri i poduzeća, koji sve više koriste ovaj račun kao međunarodnu bankarsku alternativu jer im nudi nove značajke poput izravnih terećenja i trenutnih međunarodnih plaćanja. Timovi u kompanijama Mastercard i TransferWise udružili su snage kako bi omogućili Apple i Google Pay, Fitbit i Garmin Pay svim korisnicima TransferWise kartica širom Europe.

TransferWise je koristeći uslugu Mastercard Send™ omogućio da vlasnici TrasnsferWise računa u gotovo realnom vremenu* mogu poslati novac Mastercard kartice u europskim zemljama, uključujući Španjolsku, Rumunjsku, Bugarsku, Češku, Mađarsku, Poljsku, Ukrajinu, Gruziju, Hrvatsku i Rusiju. Na taj način unaprjeđuje se korisničko iskustvo omogućujući ljudima brže i lakše obavljanje međunarodnog prijenosa novca.

“Mi olakšavamo brže, povoljnije i lakše kretanje novca diljem svijeta. Do danas smo izdali preko milijun debitnih Mastercard kartica ljudima koji žele iskoristiti sve što naš račun bez granica može ponuditi. Dok razmišljamo o sljedećoj fazi naše međunarodne ekspanzije, želimo osigurati da korisničko iskustvo i dostupne značajke ostanu jednaki bez obzira je li vam debitna kartica potrebna u Velikoj Britaniji ili Japanu. Nadgradnja našeg partnerstva s Mastercardom važna je za održavanje visoke razine praktičnosti i dostupnosti u cijelom svijetu “, rekao je Kristo Käärmann, izvršni direktor i suosnivač TransferWisea.

Cosmin Vladimirescu, direktor kompanije Mastercard u Hrvatskoj izjavio je: „Ponosni smo što nakon uspješne suradnje u protekle tri godine i dalje razvijamo naše partnerstvo s kompanijom TransferWise. Proširenje globalnog dosega omogućit će milijunima ljudi širom svijeta da iskoriste prednosti sveobuhvatnog prihvata Mastercard kartica i inovativnih rješenja za multi-valutna plaćanja koje nudi TransferWise.”