Zagreb, 21. lipnja 2021. (Komunikacijski laboratorij)  – Sa željom da djeci zagrebačkih vrtića koji su stradali u potresu uljepšaju svakodnevicu, domaća tvrtka Iverpan pokrenula je humanitarni projekt izrade kreativnih interijerskih rješenja u koji su uključili tri tima hrvatskih dizajnera, projektanata i stolara. Rezultati njihovog zajedničkog rada predstavljeni su 17. lipnja u Iverpanovoj poslovnici u Zagrebu u prisustvu ravnatelja vrtića i cijelog tima koji je zaslužan za njegovu realizaciju.  

Ni u najluđim snovima nisam sanjao da će naš vrtić dobiti ovakve komade namještaja i ovaj projekt potvrđuje kako kreativnost hrvatskog gospodarstva postoji i izvan IT sektora. Pametni dizajn elemenata omogućit će nam da ih maksimalno iskoristimo i kreativno rasporedimo po prostoru, a ekološki materijal od kojih su izrađeni bit će lak za održavanje i neće narušavati dječje zdravlje – nije jučer skrivao oduševljenje ravnatelj dječjeg vrtića Izvor Krešo Tomljenović. 

U projektu su sudjelovala tri zagrebačka vrtića – Markuševec, Izvor i Iskrica koji su pretrpjeli najveća oštećenja. Njihovi ravnatelji su se izjasnili da su im u vrtićkim grupama najpotrebnije garderobe, pregrade, stolovi i stolice te elementi za igru i odmor. Kako bi to zadovoljili, crveni, zeleni i narančasti timovi osmislili su višenamjenske komade namještaja koji istovremeno mogu biti pomični paravani, didaktičke igračke, mjesto za hranjenje i spremište. Namještaj je rađen od MDF-a u boji, ekološkog proizvoda koji nastaje prešanjem drvenih vlakana i netoksičnih pigmenata boje vidljivih u cijelom presjeku ploče. 

Odlučili smo pokrenuti ovaj humanitarni projekt kako bi unijeli malo boje i razveselili djecu koja su doživjela nemali stres nakon zagrebačkog potresa. Ujedno smo im željeli omogućiti da zahvaljujući kreativnim interijerskim rješenjima, imaju više sadržaja i prostora u svojim grupama – navodi Mladen Jambrović, direktor Iverpana. 

Projekt Živim u bojama obuhvatio je u prvom krugu ukupno 60-ak djece kroz tri vrtićke grupe, a u planu je njegov nastavak uređenjem još nekih institucija kao što su dječje bolnice i starački domovi.

O kompaniji:

Iverpan je hrvatska kompanija koja se bavi prodajom robe i materijala za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, a tijekom 30 godina razvila je bogatu ponudu proizvoda izvrsnih estetskih i funkcionalnih karakteristika, s pozitivnim zdravstvenim i ekološkim utjecajem. U središtu Iverpanovog poslovanja nalazi se želja za lijepim i funkcionalnim proizvodima koji udovoljavaju željama kupaca i pravilima održivog razvoja.