Oroslavje, 29. rujna 2022. (GIA) – Vlasništvo i upravljanje Sinagom, tvrtkom za uređenje luksuznih interijera, preuzela je tvrtka Futura Partners.

Osnivači te tvrtke od lipnja su Saša Cvetojević, Luka Abrus Fijačko, Berislav Horvat, Josip Konjevod i Fidestum Filipa Jelića. Njima su se ovaj mjesec pridružili Ivan Gabrić, Zlatko Knezović i Ognjen Bagatin.

Akvizicija bi Sinagu trebala osigurati novi uzlet na inozemnom tržištu. Naime, riječ je o izvozno orijentiranoj tvrtki kojoj je prošle godine čak 89 % prihoda stiglo iz inozemstva.

Tvrtka, osnovana prije 15 godina, ostaje biti usredotočena na stvaranje jedinstvenih luksuznih interijera krojenih po mjeri kupaca, no namjerava širiti proizvodnju.

„Cilj nam je da se u iduće tri godine etabliramo kao europski lider u segmentu opremanja luksuznih interijera. Najveći dio naših prihoda dolazi od opremanja prodajnih prostora, no želimo razvijati i poslove vezane uz luksuzno uređenje rezidencijalnih objekata, tj. stanova i kuća. U planu nam je kreiranje linije proizvoda pod vlastitim brendom“, rekao je Filip Jelić, direktor tvrtke Futura Partners.

Među najvažnijim klijentima tvrtke trenutačno su Armani Exchange, Diesel, Geox, PUIG i Philipp Plein. Tvrtka iza sebe ima rad na nekoliko kontinenata – od Sjeverne Amerike do Azije, a potvrda kvalitete njezina rada su prodajni prostori luksuznih brendova koje je uređivala u slavnim robnim kućama među kojima su Bloomingdales, Harrods, Selfridges i Galeries Lafayette.

Od upita do primopredaje trudimo se našim kupcima pružiti vrhunsku razinu usluge. Responzivnim i fleksibilnim pristupom njihovim zahtjevima te vrhunskom kvalitetom proizvoda zaradili smo status preferiranog dobavljača renomiranih svjetskih brendova koji su nam prepustili opremanje svojih najvažnijih prodajnih lokacija i „flagship“ trgovina. Iznimno smo ponosni na naš mali, ali visoko motiviran tim. Odvažnost da se suočimo s tehnički najzahtjevnijim izazovima na području uređenja interijera, izbrusila je vještine naših majstora koji s lakoćom izvode jedinstvena, kompleksna i beskompromisna rješenja“, kazao je Jelić.

Tvrtka Sinago trenutačno zapošljava 70 djelatnika, a s rastom proizvodnje namjerava otvarati nova radna mjesta.

Nova uprava tvrtke snažan naglasak sada stavlja na prodaju, tj. pregovore s tvrtkama koje stoje iza luksuznih brendova diljem svijeta, te arhitektima koji surađuju s tim tvrtkama, te koji rade na opremanju luksuznih privatnih  i poslovnih prostora.

Izvor i foto: Prorsus komunikacije

Objavljeno 29. rujna 2022.