Zagreb, 28. kolovoza 2020. (Komunikacijski laboratorij) – VIG Grupa ostvarila je 5,6 milijardi eura premije, što predstavlja rast od 2,4% u odnosu na prethodnu godinu. Široka raznolikost Grupe i snažan početak 2020. glavni su razlozi ovog premijskog volumena. Najveći pokretač rasta bili su segmenti osiguranja imovine i osiguranja od odgovornosti, a rast je zabilježen i u dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju. Jednokratna premija životnih osiguranja zabilježila je rast od 0.7%, dok je višekratna premija pala u istom iznosu.

Konsolidirana dobit VIG Grupe prije oporezivanja u odnosu na prethodnu godinu iznosi 201.2 milijuna eura, dok je kombinirana kvota Grupe poboljšana na 95.5%. Na kraju prve polovice 2020. godine omjer solventnosti VIG Grupe dosegao je izvrsnih 183.1%, a Međunarodna agencija za ocjenjivanje stabilnosti Standard & Poor’s ponovno je potvrdila VIG-u ocjenu A+ stabilan.

Polugodišnji rezultati Vienna Insurance Group (VIG) za 2020. godinu potvrđuju snagu Grupe unatoč ovom izazovnom gospodarskom razdobolju. „Unatoč izuzetnoj situaciji u kojoj se svijet našao zbog pandemije COVID-19, postigli smo rast premije, poboljšanu kombiniranu kvotu Grupe zbog smanjenja troškova potraživanja te nižih zahtjeva za isplatu šteta vezanih uz vremenske uvjete, kao i koeficijenta solventnosti u iznosu od 183%. Smatram da su naši snažni kapitalni resursi i impresivna bilanca iz 2019. godine, kao i posljedični nastavak naše Agende 2020, vrlo dobar temelj za svladavanje izazova koji su pred nama. Velika ulaganja u digitalnu transformaciju posebno su se isplatila u tom pogledu. Smatramo da smo u dobroj poziciji iz koje možemo uspješno nastaviti naše poslovne planove“, izjavila je Elisabeth Stadler, predsjednica Uprave Vienna Insurance Group.